29 Mart 2009 Pazar

Efes Pilsen: 84 - Pınar Karşıyaka : 60

Efes Pilsen'in, hiç zorlanmadan kazandığı bir maç oldu. Başından sonuna PKSK'ya oyunda üstünlüğünü kabul ettirdi. Maçın hiç bir anında Pınar Karşıyaka acaba maçı kazanabilir miyiz diye düşünemedi.

Maçtan önemli ayrıntılara gelirsek:
-efesliler.org pankartını açarken gerek polisler gerekse de diğer görevliler tarafından yoğun bir ilgiye mazhar olduk. Pankart açılırken hemen polisler geldi. (Salonda normalde alışık olmadığımız sayıda polis vardı zaten.) Ne yazılı bir bakalım falan dediler. Sürekli bir polis kamerası üzerimizdeydi. Asarken de meraklı göz sayısı çok sayıdaydı. Bu sefer sakıncalı bir şey yok dedik. Gülüştüler...

- Efesliler tüm maç boyunca Hakan Köseoğlu ile uğraştı. "Top kaybı Hakan" tezahüratı süperdi. Kötü oyununda bunun biraz olsa katkısı vardı. İlk yarıda Efes'in toplam top kaybı 7 iken Hakan'ın 6 oldu. O yüzden 3. çeyrekte çok fazla yer alamadı. Ligin hem asist hem de top kaybı kralı bu maçta sadece top kaybı özelliğini gösterdi.

-Benton da çok kötü oynadı. Hele bomboş bir pozisyonda kaçırdığı smaç vardı ki maçın çok eğlenceli geçeceğini anladık:)

-Dolayısıyla maç başlamadan önce Hakan Köseoğlu - Kerem Tunçeri ve Mike Benton - Mario Kasun kapışmaları heyecanlı olur diye düşünüyordum. Yanılmışım.

-Vujanic sakatlık sonrası bir maçta daha takıma adapte olamadığını gösterdi. 2 numarada sırıttı. Katkı sağlayamadı.

-Mario Kasun Efes'e bi basamak üst basketbol oynatabilecek kapasitedi bir oyuncu. Ama O da hala beklenen seviyede değil. Olası bir finalde, formda Ömer Aşık karşısında bile ezilebilir. bazen korkak oyunundan dolayı istenen katkıyı sağlayamıyor. Bir süre sonra, diğer oyuncuların pota altına az top indirmesi de bunda etkili oluyor.

-Sinan Güler çok istekli. Bunu istatistiklere bakarak anlayamazsınız. Salonda olmanız gerekir. Maça da ilk 5 başladı. Onun sahada olması savunma anlamında bana güven veriyor.

-Smith her zamanki gibiydi. İyiki 1 yıllık anlaşma yapılmamış. Seneye de olması gereken yabancılardan.

-Efes kızları salonlara döndü. Ayhan Şahenk'te soyunma odası probleminden dolayı sahne alamayan Efes kızları tekrar gösterileri ile yer aldı. Burda da pek bilinmeyen bir haber vereyim. Efes kızları Berlin'de Final 4'da yer alacakmış. Bu maçlarda da adeta idman olsun diye sahaya çıkmışlar.

-I feel devotion seti Capacity alışveriş merkezinden sonra bu maçta da stand kurdu. Video çekimine katılanlara Efes flaması armağan ettiler.

-Seyirci bu sefer iyiydi. 500 - 600 kişi vardı. hayatidoldur.com sitesi de bir organizasyon yapmış sanırım maça gelmişler. Rakiple uğraşırken çok hoş tezahürat yaptık. Gerçekten güzel zaman geçirdik. Maç bitiminde oyuncular yanımıza geldi. Maç boyunca deli gibi destek olanlar da bizlerdik:



Son 2 fotoğraf için Serdar Ocaksönmez'e teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder