12 Mart 2009 Perşembe

PINAR KARŞIYAKA'YI DA RAHAT GEÇTİK

Opel Türkiye Kupası'nın ikinci gününde Pınar Karşıyaka'yı da rahat geçtik: 87-68. Özellikle ikinci yarının üçüncü dakikasından itibaren farkı açan takımımızda tüm oyuncular şans buldu. Andrew Nicholas 18 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken attığı sayıların 10'unu serbest atışlardan kazanmış olması ve hiç üçlük atamaması günün en ilginç istatistiği oldu. Pınar Karşıyaka'da eski Efes Pilsen'li 3 oyuncu Barış Ermiş, Valentin Pastal ve Asım Pars forma giydiler.

Maça 2 takım da hücumda tutuk başlarken Efes Pilsen ilk sayılarını Woods’un bulduğu basket ile kazandı. Gregory ve Ender’in basketlerine Asım ve Hosley ile cevap veren Pınar Karşıyaka Marshal’ın pota altından bulduğu basket ile skorda dengeyi kurdu ve 5. dakika 6-6 beraberlikle geçildi. Nicholas’ın 3 sayılık basketinin ardından Hosley ile pota altından bir basket bulan Pınar Karşıyaka, Gregory’in sayılarına engel olmadı. Neal’in kazandırdığı 3 sayılık basket ile skordaki dengeyi koruyan İzmir temsilcisi 1 dakika içinde Huston-Wright ikilisinin etkili oyunu sonucunda potasında üst üste basketler gördü. İlk periyodu Efes Pilsen 20-14 önde tamamladı. İkinci periyoda Neal’in üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle iyi başlayan Pınar Karşıyaka, karşısında Kerem ve Hutson ile Efes Pilsen skor üretti. Üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında bu kez de Nicholas ile skor üreten İstanbul temsilcisi maçın 14. dakikasında farkı 11 sayıya çıkarttı(30-19). Marshall’ın hücumdaki gayretli oyunu ile farkın daha fazla açılmasına izin vermeyen İzmir temsilcisi Nicholas-Woods ikilisini savunmakta oldukça zorlandı. Hosley ve Valentin ile hücum organizasyonlarında başarı sağlayan İzmir temsilcisi farkı tek haneli rakamlara çekmeyi başardı ve ilk yarıyı Efes Pilsen 41-34 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısına iki takım da karşılıklı basketlerle başladı. Pota altını iyi savunarak rakibini hataya zorlayan Pınar Karşıyaka maçın 23. dakikasında farkı 2 sayıya kadar indirdi(46-44). Ender’in 3 sayılık basketi ile skordaki suskunluğunu bozan İstanbul temsilcisi Nicholas ile de skor üretmeye başladı ve rakibinin farkı daha fazla eritmesine izin vermeyerek 26. dakikada skoru 56-47’ye taşıdı. Wright ve Mustafa ile sayılar bulan lacivert beyazlılar son periyoda da 67-55 önde girdi. Son periyoda serbest atışlardan bulduğu 4 sayı ile başlayan Efes Pilsen sadece Türk oyuncuları ile mücadele eden rakibi karşısında dış atışlardan bulduğu basketlerle etkili oldu ve farkı maçın 34. dakikasında 18 sayıya kadar çıkarttı(75-57). Farkı ve maçtaki üstünlüğünü koruyan Efes Pilsen maçtan da 87-68’lik skorla galip ayrıldı.

Opel Türkiye Kupası C Grubu’nda ikinci gün oynanan son maçın ardından basın mensuplarının yaptığı değerlendirme sonucunda maçın yıldızı Efes Pilsen takımından Drew Nicholas oldu. Nicholas ödülünü Ordu Basketbol İl Temsilcisi Halil Yılmaz’ın elinden aldı.

SALON: Kemal Yazıcıoğlu Spor SalonuHAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu-Ozan Çakar-Alper ÖzgökEFES PİLSEN(87):Drew Nicholas 18, Loren Woods 8, Cenk Akyol 3, Kenny Gregory 13, Mustafa Abi 3, Kerem Gönlüm 6, Rashad Wright 9, Serkan Erdoğan, Ermal Kurtoğlu 6, Ender Arslan 15, Andre Hutson 6 PINAR KARŞIYAKA(68):Gökper Gen, Asım Pars 5, Barış Ermiş 5, Berkay Sahillioğlu 3, Erhan Yetim 2, Gary Neal 8, Can Terzioğlu, Volkan Çetintahra 8, Valentin Pastal 8, Quinton Hosley 16, Sean Marshall 131.PERİYOT:20-142.PERİYOT:21-203.PERİYOT:26-214.PERİYOT:20-13

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında çalıştırıcımız David Blatt maçtaki tüm periyotları kazanmayı başardıklarını belirterek, “En iyi maçımızı oynamadık. Ancak tüm periyotları kazanarak orta karar bir oyun sergiledik. Kazanacak kadar oynadık. Pınar Karşıyaka çok iyi bir takım ve iyi mücadele ettiler. Biz kendi oyunumuzu bu gün istediğimiz gibi sergileyemedik. Bu akşamdan gereken dersleri çıkartacağız” dedi.

http://efesliler.blogcu.com/pinar-karsiyaka-yi-da-rahat-gectik_4306740.html
03.10.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder