1 Nisan 2009 Çarşamba

Türk Telekom - Efes Pilsen maçı öncesi

Basketbol matbuatımızda bir durgunluk var. Benim de uzun değerlendirmeler yapmaya halim ve moralim el vermiyor. En azından geçmişe bir bakalım. Asla hatırlamayacağınız sayılarla kafaları karıştıralım.

Eskiden PTT olan şimdilerin Türk Telekom'uyla Efes Pilsen'in 51. karşılaşması. Bundan önceki maçlarda Efes Pilsen'in 41 galibiyetle farklı bir şekilde önde olduğunu görüyoruz.

Türk Telekom son 9 maçta 3 galibiyet alarak ortalamayı biraz düzeltti. Son 9 maçtan önce 10-0'lık bir seri var. Ondan da önce 2 galibiyet 2 mağlubiyet. Sonrasında 10-0'lık bir seri daha.

Efes Pilsen'in en farklı galibiyeti 20 Nisan 2002'de 90-44 ile 46 sayılık bir galibiyet. Telekom ise en farklı galibiyetini geçen sezon hem de İstanbul'da elde etti. Çok çok üstün bir oyunla David Blatt'in Efes'ini 71-86 yenmişti.

Bu sezon ilk maçı Efes Pilsen İstanbul'da 80-76 kazandı. Efes kazanırsa, bence gerçekleşecek olan Efes Pilsen - Türk Telekom finaline 1-0 önde başlayacak.

Efes Pilsen'le Türk Telekom'un en ilginç kapışmaları 1996-97 sezonunda yaşanmıştı. İşin ilginci Efes o zamanlar da Ayhan Şahenk'te oynuyordu. O zamanlar Türk Telekom PTT'nin başında Efes Pilsen2in şimdiki çalıştırıcısı Ergin Ataman vardı. 1. ligdeki ilk baş antrenörlük deneyiminde, ligde kayda değer bir başarısı olmayan Türk Telekom PTT'nin normal sezonu bu sene olduğu gibi Efes Pilsen'in ardından ikinci bitirmesini sağlamıştı. Sezon bitiminde ise takımını, kendini yetiştiren kulüp olan Efes Pilsen'in karşısına finale kadar getirmişti. 1-1 başlayan seride hiç maç kazanamamışlardı ama yine de kısıtlı kadrosuyla olağan üstü bir başarı kazanmıştı.

Maçtan yine 90lı yıllara döndüm. Kusuruma bakılmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder