24 Mart 2009 Salı

Efes Pilsen Pınar KSK maçına doğru


28 Mart 2009 Cumartesi 17:00'de Ayhan Şahenk'te Pınar Karşıyaka ile karşılaşıyoruz.

Bundan sonra özellikle böyle köklü kulüplerle yapılan maçlardan önce biraz tarihsel veri de sunmak istiyorum.

Ligin ilk maçını 106-80 kazanmıştık. Efes Pilsen için bu sezon rakip potaya bırakılan en fazla sayıydı bu. Efes Pilsen'in Pınar Karşıyaka potasına şimdiye kadar bıraktığı en fazla 3. sayıya tekrar ulaşılmış oldu. Daha önce 1983'te 114 sayı atmışız. 1984'te 107 sayımız var. 1994'te 106 sayı var. İkinci kez 106 sayıya ulaşılmış.

Pınar Karşıyaka ile 87.kez karşılaşıyoruz. Daha önceki maçlarda 66 galibiyet 19 mağlubiyet var. Toplam 85 etti. Kalan 1 maç nerde? 1 maç berabere bitmiş. Ben yetişemedim. Eskiden beraberlik de varmış. İlginçtir; ilk maç berabere bitmiş. Yıl 1978...

Geçen sene play off ilk turunda karşılaşmıştık. Olaylı geçen seride 3-1 kazanmıştık. Bu sezona başlarken Pınar KSK çok önemli oyuncularını kaybetti. Geno Carlisle hariç hepsi yıldız olan ABDli yabancılarını Avrupa basketboluna dağıttı. Sabonis gibi oynayan Asım ve kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Barış Ermiş'i Telekom'a gönderdiler. ABD'den ucuz ve kaliteli yabancı oyuncu getirme uzmanı çalıştırıcıları Ahmet Kandemir'i de Mersin'e kaptırdılar. Bunların sonucu olarak seyirci destekleri azaldı.

Şimdi yeni bir Pınar Karşıyaka var Efes Pilsen'in karşısında. Geçen seneye göre daha güçsüz olduğu kesin. Yine de iyi yabancılar bulmuşlar. Benton, Büyük Kolej'de büyük işler yapmıştı. (Ligin rebound kralıydı). Ama daha önemlisi ligin asist kralını transfer ettiler. Hakan Köseoğlu geçen sene Kepez'de başardıklarının tesadüf olmadığını gösteriyor. PKSK'da asist istatistiklerini daha da geliştirdi. Tutturduğu asist ortalamasıyla sezonu bitirirse, ligin, istatistiklerine ulaşılabilir dönemindeki en fazla ikinci asist ortalamasına ulaşmış olacak. Atılan toplam sayıda da ilk 10'da yer alan tek Türk oyuncu. Ama ortalama 4 top kaybıyla oynuyor ve bu kötü istatistikte de ligin lideri. Formda bir Kerem Tunçeri daha fazlasını çalabilir. Hakan Köseoğlu - Kerem Tunçeri kapışması Efes'ten öte Beko Basketbol Ligi'ni sevenler için ilgi çekici olacaktır. (Aslında ilgi en fazla salona çekecektir. Çünkü maçı televizyon vermiyor.) Ben, Kasun - Benton kapışmasını da merak ediyorum.

Efes Pilsen'de, İzmir'de yaşanan hırsızlık olayının moral bozukluğu devam ediyormuş ama bunun maça yansıyacağını zannetmiyorum. Umarım bundan sonra güvenlik daha sıkı sağlanır.

Efes Pilsen'de hangi yabancının oyunda olmayacağı da önemli. Aliağa maçında Shumpert kadroda yoktu. Bence bu maçta Kaki kenara alınsa daha iyi olur. Shumpert'ın sıkıcı ama verimli oyuncu PKSK'nın moralini bozabilir.

Efesliler salonda olacak. Ben Düzce'den geliyorum maça.. Umarım salonda kaydadeğer sayıda taraftar olur.

Ekleme: Federasyon haftanın programını açıkladı. Beşiktaş Cola Turka - Antalya maçı 17:45'te başlayacak. Sadece 5-6 için değil. 7 ve 8. sıraların şekillenmesi için bile önemli bir maç. Hem Efes'in maçını hem de bu maçı izlemek isteyenler yok mu? Nasılsa kimse izlemez mantığıyla hareket etmek açıklanamaz.. Beko Basketbol Ligi izlensin isteniyor Hem de aynı şehirde aynı anda maçlar oynanıyor. BJKCT'yi biliyoruz da.. Ersin Görkem'li Marsh'lı kadroyo da izlemek istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder