13 Mart 2009 Cuma

Efes Pilsen kültürü 2 -Aydın Örs ve FB Kültürü

Aydın Örs Efes Pilsen camiasında yetişmiştir. Efes Pilsen onu biçimlendirmiş, o da Efes Pilsen'i biçimlendirmiştir. Alt yapıdan başlamış, hem oyuncu hem de antrenör yetiştirmiştir. Geçen sene FBÜ şampiyon olduğunda "Efes'i durumuna bu ülkede en çok üzülen iki kişi varsa biri ben diğeri Nejat Sayman'dır." demişti. FBli olabilir. Bu ülkede sporun gelişmesinin önündeki en büyük engel zaten takım tutmanın 3'te 1 olasılıktan birine bağlanmak olmasıdır ki bu ayrı bi tartışma konusudur. FBli olması onun Efes Pilsen kültürü ile yetiştiği, melekelerini Efes'te kazandığı ve geliştirdiği gerçeğini değiştirmemektedir. Antrenörlük, oyuncu yetiştiriciliği, sistem kurmak gibi özelliklerini Efes Pilsen'de kazanmış Efes Pilsen'de geliştirmiş ve Efes Pilsen için kullanmıştır. O Efes'in basit bir çalışanı değil her zaman parçası olmuştur. Başarısız sonuçlar üzerine görevine son verilmiştir ki bu her profesyonel kulüpte olabilecek bir durumdur.

Oktay Mahmuti'ye gelince teşekkür edilmediğinin nerden çıktığını bilmiyorum. Oktay Hoca ile birebir konuştum. Engin Özerhun'un biraz da mahçup bir şekilde biraz ara versek mi hocam diye sorduğunu onun da doğal olarak vermeyelim diyemeyeceğini ve hiç bir burukluk yaşamadan teşekkürle ve el sıkışarak sıyrıldıklarını söyledi.

Eğer Efes Pilsen ve Fenerbahçelilik kültürünü başarı ve teşekkür ile karşılaştırılıyorsa şampiyon takımın koçu Aydın Örs'e, hem de sezon içinde arkadan iş çevirerek, hem de o kadar yakınılan Turgay Demirel ile işbirliği yaparak hem de TBF'nin yükünü hafifletmek için yapılan muamele göz önüne alınabilir.

Efes de kabalık yapabilir. Anlık sinirle haksız muamele edilebilir. Ergin Ataman'ın gönderilişi böyle olmuştur mesela. Sene başında teslim edilen takım başarısız sonuçlar alınca görevinden ani bir kararla, önceden haber verilmeden ama arkadan da iş çevirmeden mertçe alınmıştır. Efes Pilsen kültürü bunu gerektirir.

http://efesliler.blogcu.com/efes-pilsen-kulturu-2-aydin-ors-ve-fb-kulturu_4434984.html
25.10.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder