13 Mart 2009 Cuma

17 ekim 2007 FB Ülker maçı ön analizi

Bu maçta saha dışı faktörlere dikkat edilmeli. Efesliler maçı hemen saha kenarında izleyecek. Ömer Onan'ın Nicholas'a yaptıklarına yapacaklarına dikkat edin. Sürekli çekerek, iterek yaptığı faullü ve ancak hoşgörülen savunmaya hakemler Euroleague hakemi gibi davranırsa Ömer çabuk faul sorununa girecektir. Ama her zaman olduğu gibi muamele edilirse Drew'in oyunu bozulacaktır. O kadar müsamahadan sonra verilen 1 tane faule Ömer aşırı tepki verecek seyirciler de provoke edilecektir.

Vidmar Tanjevic'in bombası. Onun sahada olduğu dakikalar bizim için çok değerli. Israrla onun üstünden hücum edilmeli. Savunmadayken de dış şut deneteceğimize topun olan inmesi sağlanmalı. Oyun ne kadar Vidmar'ın çevresindeyse o kadar avantajlıyız demektir.

3lükler yine maçın kaderini belirleyecektir. Yapılan onca savunmaya karşın İbrahim ve Mrsic'in 3lükleri tüm düzenimizi bozuyor. Hadi bunları engelleyemedik. Buna Mirsad'ın katılmasını engellemeliyiz. Kerem oyundayken pek dışarı çıkamıyor. O yüzden Mirsad'ı mümkün oldukça Hutson'la tutmalıyız. Top ona dışarı verildiğinde uzun oyuncumuz yoksa kısalar rahatsız edici koşular yapmalı. Oyak maçında Oğuz Savaş'ın da 3lük veya yüksek posttan şut atabildiğini gördüm. Cumhurbaşkanlığı'nda pek kullanmamıştı ama en azından orta mesafeli şut tehlikesi olan bir uzun. Top pota altındayken uzunlarımız rakibe üstün ancak topla dışarda buluştuklarında Hutson dışında hareketli uzunumuz yok. Dışardan şut sokabilen uzunumuz nerdeyse hiç yok.

Uzunlara yüksekten top indiremediğimizde şuttan ziyade içeri dalmayı denemeliyiz. Geçen senenin aksine artık daha çok penetre eden bir takımız. İçeri daldığımızda turnike bulabiliyoruz. Ya da Ankara'daki maçta olduğu gibi yardıma gelen FBÜlüler sayesinde uzunlarımız boş pozisyonda yakın mesafeden topu potaya bırakabiliyoruz. Ender'in ve ikinci yarıda zaman zaman Nicholas'ın etkili olduğu dönemlerde bu iki oyunu da çok sıklıkla uyguladık ve kolay sayı bulduk.

Maç başında konsantrasyon eksikliğine düşmememiz gerekiyor. Maçın büyük kısmını geride götürmenin fiziki ve psikolojik etkileri tüm maç boyunca performansımızı etkiliyor. Uğraşıp geri döndüğümüzde ise ya tekrar geri düşersek stresi yaşanıyor. Zaten son maçların hayaleti başımızda.

Ne söylersek söyleyelim işe yaramayacak şey ise serbest atışlar. NBA'de charity line derler serbest atış çizgisine. Charity iyilik, yardım, hayır işi gibi anlamlar taşır. Savunma olmadan kolay sayı imkanıdır. Umarım yüzdemizi yükseltiriz.

http://efesliler.blogcu.com/17-ekim-2007-fb-ulker-maci-on-analizi_4374451.html

15.10.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder