2 Nisan 2010 Cuma

Oyak Renault Efes Pilsen Eşleşmeleri




Yarın Efes Pilsen - Oyak Renault maçı var. Oyak Renault maçlarına ilişkin en kötü tecrübeyi 2008'de yaşamıştım. David Blatta yönetimindeki kendinden fazla emin Efes Pilsen, nasılsa 5 dakika kendimizi sıksak maçı kazanırız diye düşünmüş, maç sonuna kadar uyumuş, bu olağan dışı duruma Woolridge'in olağan üstü performansına da eklenince Oyak Renault maçı kazanmıştı. Böylece Oyak Renault'un tarihindeki en büyük başarısını kazanmasına vesile olmuştuk.

Türkiye Kupası'nda böyle bir mağlubiyeti gözlerimle gördüm. Peki Efes Pilsen normal sezon veya play off'ta Oyak Renault'a hiç yenildi mi diye düşündüm. Efes Pilsen ile Oyak Renault şimdiye kadar 39 kere karşılaşmış. Oyak Renault'un 2 galibiyeti var. Biri malum. Peki diğeri? İlginç bir istatistikle belirtmek gerekirse Oyak Renault Efes Pilsen ile ilk karşılaşmasından hem de deplasmanda galip ayrılmış.


Tarih 30.10.1982. Skor: 88 - 92
Fotoğraflar tabiki Milliyet Arşivden

1 yorum:

  1. Yıldız tablosunda 16 (veya 18 mi?) sayı atan Billy'e 1 yıldız verilmiş. Demek ki o zamanlar en azından skora bakmadan yıldız veren gazeteciler varmış. :)

    YanıtlaSil