28 Nisan 2010 Çarşamba

1-0


1-0 önde başlama kuralını sevmiyorum. Tamam, normal sezonun değerini arttırıyor. Normal sezon maçlarını angarya olmaktan çıkarıp çok önemli hale getiriyor. Ama mücadelenin zirve yapması gereken play off'un da tadını kaçırıyor.

Bu tatsızlıktan en fazla istifade eden takım yine Efes Pilsen. Efes Pilsen play off tarihinde 30. kez eşleşmeye 1-0 önde başlıyor. İstatistiğe boğmayayım sizi ama en yakın rakibinin uzak ara önünde bu konuda. 1-0 önde başladığı, daha önceki 29 eşleşmenin 28'ini Efes Pilsen kazanmış. Efes Pilsen kazandığı 28 serinin 19'unu ise hiç maç kaybetmeden bitirmiş. Yani 3-0 veya final serisiyse 4-0 olarak bitirmiş.

Efes Pilsen karşısında 1-0 geriden gelip seriyi önde bitirebilen tek takım Fenerbahçe... 1994-95 sezonunun yarı finaline Efes Pilsen 1-0 önde başlamasına, üstelik ilk maçı da kazanıp durumu 2-0'a getirmesine rağmen Fenerbahçe 3 maç üst üste kazanarak finale yükselmişti. 15 senedir bu başarıyı tekrarlayan yok.

1 yorum:

  1. Asıl kel başa şimşir tarak, play off'un kendisi. Zaten bi' Amerikan fodulluğu olarak kalmasa, Türkçe bi' karşılığı bulunurnurdu, bünyemize uyan!. Örneğin geçen yıl Efes, play offlarda yaptığın 10 maçın 7sini Ayhan Şahenk'de oynamış ve play offlar boyunca İstanbul'un dışına çıkmamıştı.

    YanıtlaSil