22 Nisan 2010 Perşembe

Play Off Yaklaşıyor

Normal sezonun sonuna gelirken Daçka'nın durumu hariç her yer duman altı. Düşecek son takım için 5 takımın tedirginliği var. Son play off bileti için 3 takım pusuda. 4.-5. sıralar için Beşiktaş Colaturka ve Türk Telekom'un bekleyişi sürüyor. Bu haftasonu İstanbul'da olacağım. Ama hiç bir maça gidebileceğimi zannetmiyorum. Yine de televizyondan seyretmek ve internetten skorları takip etmek için sabırsızlanıyorum.

Bu hafta Bornova Fenerbahçe Ülker'i yendi. Bu sene Fenerbahçe Ülker'in 7. mağlubiyeti. Son 7 haftada 4. mağlubiyeti olması ve bu 4 mağlubiyetin arasında Darüşşafaka Cooper Tires, Mersin BŞB ve Bornova takımlarının olması da ilginç.

Bornova geldi oturdu 7. sıraya. Son hafta GSCC'ye yenilip 2 haftadır yenilen Erdemir'in de inanılmazı başarıp Efes'i yenmesi ihtimali olmazsa 7. sırada kalacak. Dolayısıyla FBÜ ile eşleşecek. Ve bu eşleşme 0-0'dan başlayacak. Yani kaybedlen bu maç aslında bir play off maçıydı. Play off'un skorunu etkiledi. FBÜ 1 maç fazladan oynamak zorunda kalacak.

Benim 4-5 eşleşmesinde favorim BJKCT. Kadrosunu ve zaman zaman oynadıkları oyunlarını beğeniyorum. Ayrıca Türk Telekom önünde 1-0 öndeler. Ve son hafta kazanırlarsa (veya Telekom'la birlikte kaybederlerse) saha avantajını da ellerine alacaklar. Tabi bu düşüncem Beşiktaş'ın geleneksel olarak yaptığı üzere yabancıların parasını ödememesinden kaynaklanan bir değişikliğe uğrayabilir. Eğer Telekom bana göre sürpriz olanı gerçekleştirip yarı finale yükselmezse Efes final öncesindeki iki play off eşleşmesine de 1-0 önde başlayacak. Ve Efes Pilsen, tarihinde 1-0 önde başladığı serilerde sadece 1 kez kaybetti.

FB Ülker ise Bornova'dan sonra gelen ister Banvit olsun ister Pınar Karşıyaka olsun, ikisine de 0-0 başlayacak. Yani olası final öncesinde en az 2 fazladan maç yapmak zorunda kalacak. Bu durum Efes'te rehavet oluşturmayacaktır. Çünkü Efes Pilsen'i sürekli eleştirmeme rağmen bu sene takımda görmediğim tek şey rehavetti. Ve finallerin havası her zaman başka olur.

4 yorum:

  1. bu sene finalde olmayacağız büyük ihtimalle

    YanıtlaSil
  2. FBÜ'nün muhtemel rakipleri. Bornova, Erdemir, Pınar Karşıyaka ve Banvit.. Erdemir hariç her takım Fenerbahçe Ülker'i bir kez yendi. Ama bu takımların hiç birinin kısa sürede, hem de play off atmosferinde 3 maç kazanabileceğini düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  3. fenerbahce ulker'in herhangi bi atmosferi yok... çok sallantdayız, ukic'in dönüşü biraz gecikirse halimiz duman olmasa bile sıkıntı gırla gider

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe kesin finaldedir. Gerisi Allah kerim!.. Zaten Fenerbahçe finale çıkamayacak ise, Turgay Demirel ne iş yapar ki?:-(( Bir zamanlar Turgay Demirel'i geren en büyük derdi final serilerinin Efes-Ülker arasında geçmesiydi. Araya Fenerbahçe girdiğinden beri bu konuda her hangi bir yorumunu duymadık, demek ki mutlu!:-((

    YanıtlaSil