26 Nisan 2010 Pazartesi

Play Off'lar Başlıyor

Sonunda normal sezon bitti. Efes Pilsen geçen sene olduğu gibi normal sezonu 1. sırada bitirdi. Geçen seneye 2 mağlubiyet almıştı. Bu sene mağlubiyet sayısı 3'e çıktı. Fazladan mağlubiyeti Galatasaray Cafe Crown karşısındakiydi. Onun dışındaki iki mağlubiyeti de makul karşılayabilirim.

Ligin son maçında Erdemir'le oynadı Efes. İki takım açısından da play off maçıydı aslında. Efes kazanırsa play off'ta 1-0 öne geçecekti. Bunu da başardı. Play off'ta 1-0 öne geçti. Sadece play off sonucu için değil, oyunun ciddiyeti açısından da gerçek bir play off maçı gibi olmuş. Ereğli'ye giden arkadaşlardan duyduğum kadarıyla önce Efes farkı açmış, yine fark olacak sokıcı bir maç mı oynanacak diye düşünürken Ereğli geri dönmüş. Ben TBL'nin sitesinden canlı istatistik takip ederken sanırım bu geri dönüş aşamasına yetiştim.

Yine Ereğli'den gelen arkadaşların anlatımından Kasun'un, doğru düzgün 5 numarası olmayan rakibi karşısında silik bir oyun sergilediğini ve klasik Ergin Ataman fırçasını yediğini de duydum. Hadi koçuyla bozuşup Hırvat milli takımını bıraktı. Dnya şampiyonası dönemi ile ilgili tek hayali plajda takılmak. Ama bu tavrı devam ederse sadece Hırvat milli takımında değil, seneye Efes Pilsen'de kendine yer bulamaz. Zaten göndermeye yabancı arıyorlar. Kendi bahanesini kendi üretmez inşallah.

Dünya Şampiyonasına hazırlık sürecini öne çekmek için play offlar hemen başlatılıyor. Efes'in normal sezon- play off arası 5 gün. Ama ilk maçlar dikkate alındığında bu ara 4 güne iniyor. Aslında marka değeri biraz daha yüksek bir lig olsak tanıtımlar, analizler vs için biraz daha zamana ihtiyaç olurdu. Ama gerek duyulmadı. Yine de geçen senelerde olmayan bir uygulamaya gidip "Sezonun En Ateşli Zamanı" başlığıyla bir basın toplantısı ve play off tanıtımı yapılacakmış. Son derece olumlu bir hareket.

Artık maçlar başlasın, ben de internette justin üzerinden izlemeye çalışayım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder