26 Ağustos 2009 Çarşamba

Efes Pilsen World Cup 8 Başlıyor

Artık klasikleşen organizasyonun 8.si başlıyor. Geçen sene Konya'da yapılan hariç üst düzey takımların mutlaka olduğu bir turnuva oldu şimdiye kadar. Hadi Avrupalı yıldızlara alıştık ama ilk organizasyonda Yao Ming'i bile Abdi İpekçi'de izlemiştik. Gerçi o zamanlar pek bir şeye benzetememiştik ya neyse..

8. turnuva için hazırlıklar güzel olmuş. İmza günü, street ball turnuvası, kokteyl, basın toplantısı, şehrin muhtelif yerlerindeki ilanlar vs. Hepsinin ayrıntılarına TBF'nin ve Efes Pilsen World Cup'ın resmi sitelerinden ulaşabilirsiniz. Turnuvanın grup maçlarının ve televizyon yayınlarının programı şöyle:

26 Ağustos Çarşamba
18:30 Letonya – Büyük Britanya (NTVSpor)
21:00 Türkiye - Hırvatistan (NTV)

27 Ağustos Perşembe
18:30 Makedonya – Letonya (NTVSpor)
21:00 Türkiye – Almanya (NTV)

28 Ağustos Cuma
18:30 Büyük Britanya – Makedonya (NTVSpor)
21:00 Hırvatistan – Almanya (NTVSpor)

Devler Ankara'yı sallasın bakalım. Biz de televizyondan izleriz. Şehir dışından gelenler olduğunu da biliyorum. Efesliler ekibinden İstanbul'dan giden arkadaşlar da var. Müsait olsam belki ben de giderdim. Gerçi Ankara İstanbul gibi değildir. Ankaralılar milli takımı yalnız bırakmaz.

Bizim takımın en azından gruptaki maçlarını Ramazan ve iftar gerçeğine dikkate ederek 21.00'e almışlar. Ben karnımı doyurduktan sonra rahat rahat geçerim ekranın başına. Maç 23'e doğru biter. İstanbul'daki salonları aklınıza getirip geç olur diye düşünmeyin. İnsanlar gece 11'de de salondan çıksa Ulus'tan istedikleri yere giderler.

Bir de resepsiyonda çekilen aşağıdaki fotoğraf çok hoşuma gitti. Efes Pilsen pota altının halef ve selefi yanyana. Yanlarında da Türkiye'den takım arkadaşları.. Mario Kasun, Nikola Prkacin, Marko Popovic ve hatta daha başka takımlardan tanıdıklarım sayesinde Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin dışında ikinci takımım Hırvatistan...

1 yorum:

  1. britanya ile yarım kalan bir hesabımız var aslında:D
    hırvatları saymazsak letonya'dan birkaç isim var izlenmeli. eskisine göre güçsüz ekipler geliyor.

    YanıtlaSil