11 Ağustos 2009 Salı

11. Şampiyonluk ve Fanatik Basket

2003-04 sezonu... Önceki 2 sezonda olduğu gibi yine Efes Pilsen - Ülkerspor finaliyle ve Efes Pilsen'in şampiyonluğuyla sona eren bir yıl daha. Efes'in zaten 1-0 önde başladığı seriyi kazanması çok zor olmamıştı. İnsanların Efes - Ülker finallerinden bıkmaya başlaması sanırım bu döneme denk geliyordur.

Aşağıda da şampiyonluk kutlamalarından fotoğraflar var. Yabancılardan Langdon bu fotoğraflardan sonra astronomik bir bedelle ne yazıkki Efes'ten ayrılıp Dinamo Moskova ile anlaştı. Langdon'ı İstanbul'da izlemenin tadı damağımızda kaldı. Sonrasında CSKA formasıyla İstanbul'a gelip sürekli en iyi performansını göstermesi de biraz kafamızı bozdu.

Langdon Moskova'ya giderken yalnız değildi. Antonio Granger da Moskova'ya gidiyordu. Ama onun takımı CSKA idi. Granger 1 sene Moskova'da kaldıktan sonra İstanbul'a geri döndü.

Takımdan ayrılanlar sadece yabancılar olmadı. Kerem Tunçeri de bu fotoğraflardan sonra takımdan ayrıldı. Yıllarca bir türlü isteneni veremediğinden artık değişiklik zamanı gelmişti. Beşiktaş ile anlaştı. O kadar başarılı oldu ki normal sezonun en değerli oyuncusu seçildi. Siyah beyazlı formayla adeta yeniden doğdu. Ligde ışıldadı. Ve takımının finale yükselmesinde çok büyük pay sahibi oldu. Üstelik o zamanlar Beşiktaş'ın adının sonunda Cola Turka yoktu.

Ömer Onan'ın yıllardır yer aldığı ve yetiştiği Efes Pilsen'den gönderilmesi de bu sezon olmuştu. O da Kerem Tunçeri gibi bir türü istenen performansı gösterememişti. Efes'ten ayrıldıktan sonra coştu. Efes maçlarındaki ekstra motivasyonunun belki 2004'ten kalma nedenleri vardır.

Orda bir de Selim Saygın'ı görüyorum. Efes Pilsen altyapısının başarısızlıklarındandır. Ama onu görünce Büyük Kolej'e İstanbul'da kaybedilen maçı hatırlıyorum. O da kadrodaydı. Bir gün o maçla ilgili de yazı girerim.

Gelecek sezon veya sezonlar takımda olacak Ermal Kurtoğlu, Nikola Prkacin ve Goran Nikolic ilk defa bu sezon Efes Pilsen forması giydiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder