14 Ağustos 2009 Cuma

Kerem Gönlüm ve Efes Pilsen Kulübü


Efes Pilsen resmi sitesinin açılışındaki fotoğraf geri döndü. Kerem Gönlüm'ün açıklamalarını da okuduk. Kulübün, başkanına kadar kendisinin yanında olduğunu söyledi. Bizim de içimiz rahat etti.

Kerem Gönlüm'ün kendisine, kulübüne ve basketbola ihanet etmeyecek biri olduğunu ben biliyorum. Basketbolun içinde olan herkes de biliyordur. (Tabi, hala hırsını alamamış kırmızı tişörtlü pigme ve benzerlerini nazar-ı dikkate almıyorum.) Eğer sporcumuzdan ve niyetinden eminsek, arkasındayız.

Aslında hala merak ediyorum. Hacettepe'de doping araştırma merkezi (İsmi farklı olabilir.) var. Neden numuneler Köln'de? Ve neden 2 ay geçmesi gerekiyor. Bu kadar zaman geçmesi çok ilginç geldi.

Bu noktadan sonra ikinci numunenin sonuçlarını bekleyeceğiz. Sonuçlar aynı çıkarsa da verilen cezanın az olmasını umut edeceğiz. Fiba'nın böylesi durumlarda gözdağı vermek için, ne olursa olsun ceza verdiğini bildiğimizden, ceza gelmemesi gibi bir düşüncem yok. Hatta bilakis... Eğer bu maddenin varlığı kesinleşirse ceza verilmelidir. Sporcu ve kulübünün, şu veya bu şekilde yasaklı bir maddenin, bir uyarıcının, vücuduna girmemesi için her türlü gayreti göstermesi gerekir. Eğer başaramıyorsa cezasına katlanmalıdır. Tabi burda kötü niyet ve iyi niyet hususları iyi değerlendirilmedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder