27 Ağustos 2009 Perşembe

2009-10 Takvimi Belli Oldu


Yeni sezonda Beko Basketbol Ligi ve Teknosa Türkiye Kupası'nın takvimi belli oldu. Takvime burdan ulaşabilirsiniz. Önemli tarihleri burdan vereyim:

7-12 Ekim: Teknosa Türkiye Kupası Grup Eleme Maçları
14 Ekim: Cumhurbaşkanlığı Kupası
17 Ekim: Normal Sezon Başlangıcı
9-10 Ocak: All-Star Haftasonu
19-22 Şubat: Teknosa Türkiye Kupası Final Grubu
25 Nisan: Normal Sezon Kapanışı
28 Nisan - 8 Haziran: Play-Off Maçları

Sezon başı çok sıkışık olmuş. Organizasyonların gerçekleştirileceği şehirler tam olarak belli olmasa da Efes Pilsen için coğrafi açıdan çok zorlu bir dönem olacak gibi görünüyor. Bu zorlu süreç de sadece Türkiye liglerinden değil, Avrupa Ligi'nin başlama tarihinden de kaynaklanıyor.

Teknosa Türkiye Kupası grupları Anadolu'nun değişik yerlerinde yapılıyor. Anadolu'nun herhangi bir ilinde 7 - 12 Ekim arasında Türkiye Kupası maçları oynanacak. Türkiye Kupası'nın bitiminden 2 gün sonra yani 14 Ekimde Cumhurbaşkanlığı Kupası var. İstanbul'da olması bana zor gibi geliyor. Muhtemelen Ankara'da yapılacaktır. 17 Ekimde Efes Mersin'e gidecek. Orda lig maçını oynayacak. 22 Ekimde ise Litvanya'ya gidecek ve Avrupa Ligi açılış maçını oynayacak. Kısa sürede değişik şehir ve ülkelerde uzun bir takvim. Şimdiden başarılar.

Bu takvimle ilgili en büyük hayal kırıklığım Cumhurbaşkanlığı Kupası. Geçen sene olduğu gibi ligin başlamasından 1 hafta önceki haftasonunda olmasını bekliyordum. Böylece Ankara'da da olsa rahat rahat takımı izleyebilecektik. İstanbul'da olmasına da ihtimal vermiyorum. Çünkü İpekçi'de yapılacak bir organizasyona Efes sıcak bakmayacaktır. Şahenk'tekine de Fenerbahçe Ülker.. Farklı bir salon ihtimali de bana mantıklı gelmiyor. Üçüncü bir şehir de değişik olabilir aslında. Ama İstanbul ve Ankara dışında bir Cumhurbaşkanlığı Kupası hatırlamıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'na Fenerbahçe Ülker'in gelmesi de ilginç oldu. Basketbol açısından değil de futbolu düşününce ilginç oldu. Yoksa geçen sene de basketbol liglerinde aynı kural uygulanıyordu. Fenerbahçe, futboldaki Süper Kupa'ya Türkiye Kupası finalisti olarak katılmıştı. Basketbolda ise Türkiye Kupası finalistini dikkate almadılar. Play off finalisti, yani lig ikincisi olanı çağırdılar. Tabiki basketbolun mevzuatı farklı ve benim kişisel görüşüm de uygulamanın bu yönde olması gerektiği şeklinde. Ama futboldaki ile karşılaştırınca Fenerbahçe (Ülker) lehine dikkat çekici bir durum ortaya çıkmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder