5 Kasım 2009 Perşembe

Unicaja Malaga Maçı Öncesi

Efes Pilsen normal sezonun en kritik maçlarından birine çıkıyor. Maçı kazanırsa ilk 3 maç sonunda 2-1 yapan 4 takıımdan biri olacak. Gücünü ve yerini belli edecek. Kaybederse grubun zayıf ve kaybedenler kısmında kalacak. Yani Unicaja Malaga, Olympiakos ve Rytas'la mı yoksa Partizan ve Orleans'la mı olacağını anlayacağız. Gelecek hafta Olympiakos deplasmanına gidilecek olması olası bir mağlubiyeti içinde çıkılmaz durumlara götürebilir.

Ne yazıkki kazanmak zorunda olduğumuz bir maça çıkacağız. Eğer Efes Rytas'a kaybetmeseydi bu maçtaki mağlubiyet tolare edilebilirdi. Ama malesef ekstra bir deplasman galibiyetine mecburuz. Bu maçı kazanamazsak Yunanistan'dan galibiyet çıkarmamız gerekecek.

Daha önce de yazdım Unicaja Malaga sağlam takım. Kazandıkları iki Euroleague maçında olduğu kadar kaybettikleri 5 ACB maçında da iyi takımdı. Geçen seneye göre zayıflamış olsa da tehlikesiz diyemeyiz. Tehlikesini Olympiakos'a gösterdiler zaten.

1 kere yenildik şimdiye kadar. Blatt'li senedeydi. Efes Dark sahadaydı. Unicaja, N'dong'lu, Haislip'li, Cabezas'lı, hatta Santiago'lu ve geçen ayın MVP'si seçilen Bojan Popovic'li kadrosuyla kazanmıştı. Gerçi o kadro bile İstanbul'dan çıkamamıştı ama Efes Pilsen'e karşı tek galibiyetleri o zamandı. Zaten son karşılaşma da o mağlubiyetle olmuştu. Skor şu an 5-1. Efes deplasmandaki galibiyetlerini de hep 1 sayı ile almış. Yani Malaga kolay deplasman olmamış hiç bir zaman.

4 numara, yani Efes Pilsen'in en zayıf olduğu pozisyondaki Freeland takımın en etkili oyuncularından. Kaya Peker'in Freeland karşısında hem hücumda hem de savunmada göstereceği performans maçın kritik eşleşmelerinden biri olacaktır. 4 kısaya döndüğümüzde Nachbar onunla eşleşmek zorunda kalabilir. İşte bu bizim yumuşak karnımız olur. Bu kumar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda tutmuştu. Ama kumarın aktörü Thornton'du. Belki o da denenebilir. Nachbar, uzun pozisyonunda Malaga'da ne kadar etkili olabilir bilemiyorum.

Santiago eski takımına karşı oynayacak. Potaaltında Kasun ve Ermal de var. Unicaja'nın pota altında ise Freeland'ın dışında sadece Archibald var. İki uzunu da çok kaliteli ama dediğim gibi. 2 kişi... Printezis'in olmaması pota altında zaafiyete neden olacaktır. Ama biz ilk 2 maçta yapmadığımızı yapar da pota altına top indirir miyiz o kadarından emin olamıyorum.

Bir de Lima diye bir Brezilya'lı görünüyor kadrolarında. Tanımıyorum. İlk 2 maçta hiç forma giymemiş. ACB'de 5 maçın sadece birinde sahaya girmiş. Necidir, oynayacak mı bilemiyorum.

Dış oyuncular belli seviyede. Tek tek anlatmaya gerek yok. Burda kafa kafaya diyebiliriz. Yalnız rakipte Rakocevic ayarında kimse yok. Teorik olarak fark yaratabilecek oyuncu oymuş gibi geliyor. Tabi onun üzerinde yoğun bir savunma önlemi olacağından şüphem yok.

İlk 2 maçtaki en skorer oyuncumuz olan Shumpert'in maçta oynamayacak olması da ayrıca kayıp. Hem 4 numarayı Nachbar'a göre daha başarılı olması hem de son zamanlardaki performansı nedeniyle kayıp... Son 1 ayın Kaya ile birlikte en iyi oyuncusuydu. Bir önceki yazımda da belirttiğim gibi onun yokluğunun Nachbar'ın sahneye çıkmasına imkan vereceğini ümit ediyorum. Tahmin etmiyorum. Sadece ümit ediyorum.

Maç 21.45'te Sky Türk'te.. Biz ekran başında olacağız. Avrupa'daki Efesliler'den bir arkadaş maçta olacak. Çektiği fotoğrafları temin edebilirsem burdan paylaşırım.

Bir de not: Dün akşamki Fenerbahçe Ülker maçındaki seyirci sayısından yine utandım. Fenerbahçe Ülker maçlarına gitmeye karar verdim. 1 kişi 1 kişidir.

4 yorum:

  1. Utanmaya gerek yok. Abdi İpekçi ve hafta içi normaldir. Bir de bizim ülkemizde Basketbol üvey evlattır az çok bilirsin.

    YanıtlaSil
  2. Bence bütün Efeslileri topla, hep beraber Fenerbahçe Ülker maçlarına gidin.

    YanıtlaSil
  3. Ülker'in maçlarına eskiden de giderdim. Şimdi de arada gideyim ne olcak:)

    YanıtlaSil
  4. Ülker derken Fenerliler duymasın.:) Basketbol maçlarını ancak önemli maçlarda tercih ediyorlar. Tüm takımlar için diyorum bunu. Misal bizim basketbol maçlarına sürekli giden kemik bir tayfa var. Ama ne hikmetse fb maçlarında salon dolar.

    YanıtlaSil