3 Kasım 2009 Salı

İlk Yenilgi Geldi

Öncelikle söylemeliyimki maçı izlemedim. Hatta sabaha kadar maçın sonucunu öğrenme imkanım bile yoktu. Ama nedense Fenerbahçeli arkadaşlar iletişimin gücünü kullanmakta çok istekliler. Sanırım insanların etrafında Efes kaybedince kızdırabilecekleri bir tek beni gördüklerinden telefonum normalden fazla mesai yaptı.

Efes henüz hazır değil. Bir şeylerin oturmadığı belli. Bunun için takımı uzun uzadıya incelemeye gerek yok.

Maçın kaybedilmesinden çok Shumpert'ın sakatlanmasına üzüldüm. Son zamanlarda Efes'in en formda şutörüydü. Partizan maçında, topla biraz uygun pozisyonda buluşturulursa ne kadar rahat şut soktuğunu görmüştük. Unicaja maçında sahada olsa bile saatlığının etkisinden kurtulacağını zannetmiyorum. Thornton'un parmağındaki sakatlık çoktan geçti. Ama verdiği ürkeklik hala geçmedi.

Maç istatistiğine elime alınca hemen iki şeye baktım. Uzunların sayı-ribaund performansı ve Nachbar'ın oynadıysa ne yaptığı?

Kaya yine formda. En azından pota altından sayı bulmadaki en önemli opsiyonumuz. Kasun henüz bu durumda değil. Ermal zaten az süre almış. Onda da pek etkileyici istatistikleri yok. Sanırım diğer iki kişiyi dinlendirmek için kullanmış.

Nachbar yine ortalarda yok. Tamam Rakocevic olmasını beklemiyoruz ama Kakiouzis'ten de daha fazla fayda vermesi lazım. Açıkçası Yunan oyuncu daha fazla katkı veriyordu takıma.

Skorun ilerlemesine baktığımda Efes maçı kazanabilecek duruma gelmiş. Telekom karşılık verip maçı kazanmış. Attıkları 15 tane üçlük etkileyici. Kendi başına maç kazandırabilecek bir durum. Ama devamlı olması mümkün değil.

Efes için artık sezon başı repliğinin terkedilme zamanı geldi. Artık sezon başladı. Türkiye Kupası, Beko Basketbol Ligi, Euroleague derken sezon başı sıkıntılarını atmaya yetecek makul seviyede maç oynandı. Kepez mağlubiyetini sezon başı deyip geçebilirim. Ama perşembe günkü Unicaja ve pazar günü oynanacak FB Ülker maçlarının mazereti bu olamaz. Artık sezon başladı. Koçun takıma ve oyunculara radikal bir şekilde müdahale etmesi lazım.

Bir not: Telekom'un forması güzelmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder