8 Kasım 2009 Pazar

Tanjevic Sen Bizim Her Şeyimizsin

Önceden planlanmış bir şey değildi. "Tanjevic İstifa" diye bağırdık. Kimden çıktı fikir bilmiyorum. Kendiliğinden gerçekleşti. Fenerliler de katıldı bize Bazı yerlerde bizim Fenerliler'e destek verdiğimizi yazmışlar. Hayır. Biz başlattık. :)Sonra yine ortak akıl devreye girdi. "Tanjevic sen bizim her şeyimizsin" başladı. Yalan yok.. Gayet komikti. Hala yazarken gülümsemeden edemiyorum. Maçın sonunda "Zavallı Fener beter ol beter" tezahüratı ve maç bitmeden ayrılan Fenerlilere "şişştt şişştt nereye?" bize edilen küfürlere cevaptı. Normalde rakiple atışılmaz.

Saat 1'de salonun önündeydik. Biz beklerken küçük bir grup Fenerbahçeli yanımıza gelip küfürlü tezahürat yapıp durdular. Muhatap Galatasaray, Beşiktaş, Sabri Sarıoğlu ve Cem Garipoğlu'ydu. Alan genişçe bir oda olduğundan kafamız şişti. Ayhan Şahenk'in ilkelliği güzel muhabbete de vesile oluyor. Oyuncular taraftarla aynı yerden ama yan kapıdan içeri giriyor. Smith ile Kasun geldi. Nachbar'la Rako... Shumpert'la Thornton.. Ermal tekti.. Ender Ömer Aşık'la kolkola girdi içeri. Varmış bi samimiyetleri.

Maçın ilk yarısı ne kadar kısır zevksizse 2. yarısı da o kadar zevkliydi. 3. çeyrekte karşılıklı mücadele varken Efes'in son çeyrekte vurup geçmesi, Nachbar'ın artık devreye girmesi, giren dış şutlar, Sinan'ın her Fenerbahçe Ülker maçındaki klasik oyunu, ön alan baskısı hepsi keyifliydi. İlk yarında Efes Pilsen'in hiç üçlük atmamış olması, fenerbahçe'nin ise sadece 1 üçlüğünün olması da ilginç bir ayrıntıydı.

Maç Ergin Ataman'ın 4 kısa tercihi nedeniyle gidebilirdi aslında. Bir kaç kırılma anında Fenerbahçe Ülker'liler kritik dış atışları sokamadılar. Kasun maçın başında, Ermal ortalarında biraz göründü. Onun dışında takım Kaya'nın üstüne kalmış durumda. Bunun cezasını da bir kaç pozisyonda gördüler. Yanılmıyorsam 2 pozisyonda kaçan serbest atış üçlük olarak geri döndü. Tribünde FB Ülker'in 2. serbet atışları inşallah girer diye dua edenler vardı. Çünkü ribaundu kaybetme ihtimali daha yüksekti.

Ergin Ataman bu kumarı oynadı. Ribaud zaafiyetini riske etti ve kazandı. Kazanan haklıdır.
Maçta dangalağın biri getirdiği Galatasaray formasını açıp Fenerbahçeliler'e gösterdi. Ben bunu anlamıyorum. 2 hafta sonra Efes - GSCC maçında ne yapacak acaba?

Bugün Sinan Güler'in doğumgünüydü. Efesliler'den bir arkadaşımızın da doğumgünüydü. Maçtan sonra kutladık. Üzerinde pota ve basketbolcular olan bir pasta kestik. Oyunculara da ikram ettik. Çok hoşlarına gitti. Kasun ve Gricek kankaymış. Efesli oyuncuların dışında Gricek de yedi. Afiyet olsun..
Bir de televizyon gösterdi mi bilmiyorum ama Oktay Mahmuti de salondaydı. Hem de Fenerbahçe Ülker söylentilerinin çıktığı bir dönemde..

2 yorum:

  1. detaylar için teşekkürler...
    tezahüratlarınız için de harbiden ağzınıza sağlık.. özellikle şişş şişş nereye ye fb liler çıldırmış :)))

    YanıtlaSil
  2. Bu galibiyetin devamı Pire'de gelirse süper olur. Ataman inşallah Sinan'ı Oly maçında da oynatır. Guardlara baskı yapıp oyun kurmalarını engellemek çok önemli olacak. Yoksa pivotları doğru yerlerde topla buluşurlarsa bize çok zor anlar yaşatırlar.

    YanıtlaSil