4 Kasım 2009 Çarşamba

Shumpert - Nachbar - Printezis

Unicaja Malaga'da Printezis ile ilgili olarak, Efes kadrosundaki Shumpert'ın karşılığı olduğunu ve maçta oynamayacağına sevindiğimi yazmıştım. Tamam, orda da yazdığım gibi, herhangi bir sporcunun sakatlanmasına sevinecek değilim. Her ne kadar Avrupa Şampiyonası'nda Ersan'a dirsek atıp atıp çenesini yardığı için Printezis'e kıl olsam da sakatlanmasına üzüldüm. Ama sakatlığından dolayı yarın Efes Pilsen karşısında forma giyemeyecek olmasına sevinmiştim.

Allah büyük. Ve sopa değil aracılar kullanıyor. Efes'te de sakatlık oldu. Hem de benim tam karşılaştırdığım Preston Shumpert sakatlandı. Oynayıp oynamayacağına dair bilgim yok. Ama daha önce de yazdığım gibi özellikle elinden kolundan sakatlanan oyuncular fiziken iyileşse de üzerlerindeki ürkekliği atmaları biraz zaman alıyor.

Efes Pilsen'de Shumpert ve Nachbar aslında aynı pozisyonda oynuyorlar. İkisi de 3 numara. Ergin Ataman'ın 4 kısa sisteminde ikisi de 4 numara pozisyonuna kayıyorlar. Aslında Shumpert kayıyor da Nachbar için aynı şey geçerli değil. O, hem az süre almasından hem de bu pozisyonun adamı olmadığından dolayı etkin olamıyor. Belki de Shumpert kadar içinden gelmiyor..

Nachbar'ın suratına bakan herkes onun mutlu olmadığını anlar. Somurtarak, veya sabah zorla işe gelmiş memur bakışıyla çıkıyor maçlara. Heyecan duyduğuna dair yüzünde bir mimik yok. Bir yıldız sıfatını taşıyarak geldiği takımda şu an rol oyuncusu bile değil. İğreti duruyor. Takıma ait olmayan bir öge gibi sırıtıyor. Belki de Efes Pilsen'e gelmeden önce adını bile duymadığı ABD'li bir oyuncunun kendisinden daha iyi oynamasından kendisinden daha fazla sorumluluk olmasından bile rahatsız.

Bu noktada Shumpert'ın sakatlığında Nachbar'ın çok daha fazla süre ve sorumluluk alması için bir fırsat olabileceğini düşünüyorum. Artık kendi pozisyonunda tek adam. Ergin Ataman ona daha fazla süre vermeli. Nachbar'ın, takımın bir parçası olması sağlamalı. Belki bu maça ilk 5 başlatıp güvenini göstermeli. Çünkü Nachbar kenarda çürütülecek bir oyuncu değil.

1 yorum:

  1. kesinlikle artık Nachbar'ın takıma adapte olması lazım. dediklerine tamamen katılıyorum.

    YanıtlaSil