26 Kasım 2009 Perşembe

Efes Pilsen ve Nachbar Ayhan Şahenk'e Dönüyor

Efes Pilsen 7 Kasım 2001'den sonra tekrar Ayhan Şahenk'te Avrupa Kupası maçına çıkacak. 8 yıldan fazla olmuş. Efes Pilsen, Euroleague 2001-02 sezonu 5. haftasında Unicaja Malaga le oynayıp sezonun kalan maçları için Abdi İpekçi'ye geçmişti.

Unicaja Malaga ile oynanan son maçta kadroda olan Kerem Tunçeri, Kaya Peker ve o gün sahaya girmese de Ender Arslan bugün yine kadroda. İstikrar bu olmalı. Ayrıca o günkü oyuncularda Alper Yılmaz da menajer olarak bençte yer alacak.

Ancak ilginç bir durum daha var. Bugün Efes Pilsen kadrosunda yer alan oyunculardan Ayhan Şahenk'te Euroleague maçına çıkmış olan sadece onlar değil. Bir kişi daha var: Bostjan Nachbar

O sezon, yani 2001-02 sezonunun 2. haftasında Efes Pilsen Benetton ile karşılaşmıştı. Bazı sorunlardan dolayı televizyondan yayınlanmayan bir maçtı. Efes o maçı zorlanmadan kazanmıştı. Maçın yayını olmadığından izleyebilen şanslı 3bin kişiden biriydi. Bostjan Nachbar da o gün Benetton formasıyla Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda sahadaydı. Stombergas ve Mehmet Okur'un karartması altında hiç bir varlık gösterememişti. Kendisi hatırlar mı bilemem ama 8 yıl önce rakip formayla gördüğüm oyuncuyu yine Ayhan Şahenk'te bir Euroleague maçında izlemek benim için güzel bir nostalji olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder