17 Mart 2009 Salı

Sevgililer Günü 2009 BJKCT - EFES PİLSEN Maçı

Beşiktaş Cola Turka maçı için salondaydık. Sevgilimizle değil Efes Pilsen'leydik. Vaktiyle GS tribünlerinde denildiği gibi "Sadece Sen" dedik. 30 kişiye yakın Efesli topluluğu yine kaydedeğer bir rakamdır. Salona formalarımızı saklayarak girdik. Çünkü geçen seneki maçta aynı salona giren arkadaşların formalarına polis tarafından el koyulmuştu. O yüzden, güvercin tedirginliğinde olmasa da biraz tedirgin bir şekilde salona girdik. Bize ayrılan yerlerimize geçtik. Formalarımızı giymemiz sanırım biraz şaşkınlık yarattı. Zaten alkışlamak ve kısa süreli bir kaç tezahürat dışında sesimiz çıkmadı. Salonun biraz daha büyütülerek Euroleague seviyesine çıkartılabileceğini düşündük. Efes'in Türk basketbolunda tek sahip olmadığı şeye imrenerek baktık.

İki takım arasında, nasıl anlatsam, sınıf,kalibre ya da son günlerin sevilen dizi müziği ile kocaman bir fark var. İlk 2 dakikadan itibaren bu çok açık bir şekilde ortaya çıktı. Teknik ayrıntılara bile dalmaya gerek yok. Efes seviyesinde bir kadro yoktu siyay beyazlı ekipte. İtalya'nın ikinci liginden apırılan yabancılar, yetersz Türk oyuncular.. Sponsor bile yetmiyor BJK'ye.. Eldeki imkanlara göre çok kötü bir takım kurmuşlar.

Efes'te Kaya çok büyük baskı altındaydı. Kendine yapılan hakaretler, edilen küfürler yüzünden oyunda hiç bir varlık gösteremedi. Salona çıktığında yüzü kireç gibiydi. Önüne düşen bir topu alıp tekrar rakip potaya bırakmaktan başka olumlu hiç bir harekette bulunamadı.

Shumpert ise eski takımına karşı çok hoş bir oyun sergiledi. Gösterişsiz oyunu ile çok faydalı oldu. Ama özellikle Kaki çok iyi mücadele etti. Avrupa BBL için gayet iyi. Cenk'in mücadelesini de takdir ettim. Bu sefer gerçekten çabalıyor. İstatistiklerde görünmeyen işler yapıyor.

Efes maçta zaman zaman farkı açtı. BJKCT geri geldi yakaladı. Bunda daha çok Efes'in oyun disiplininden kopması etkili oldu. Geçen hafta Selçuk maçında da aynı dsiplinsizlikleri görmüştük. Ergin Hoca son dakikalarda galibiyet garantiyken bile mola almak zorunda kalmıştı. Bu iyiye dalalet etmiyor. Selçuk yakalayamazdı. BJKCT yakalamaya yaklaştı ama onların da olağanüstü performans göstermesi gerekiyordu. Moral olarak iyi olmadıklarından öylesi bir gösteri sunamadılar. Ama Telekom'la FBÜ ile oynarken aynı şey olmaz. Oyunu 2 dakika bırakırsın; Serkan Erdoğan vurur geçer. Neye uğradığını bile anlayamazsın. Veya FBÜ seni 3lük manyağı yapar. Efes'in oyunu asla bırakmaması lazım. Hedefler de bölünmüyor. Avrupa gitti. Elde sadece BBl kaldı. Ve BBL şampiyonluğu 3 sezondur şampiyon olamadığımızdan dolayı çok değerli. Rakibi hafife almaya, nasılsa kazandık demeye gelmez..

http://efesliler.blogcu.com/sevgililer-gunu-2009-bjkct-efes-pilsen-maci_36305411.html
16.02.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder