17 Mart 2009 Salı

Efes Pilsen - FB Ülker maçı öncesi (08.03.2009)

Son 2 maçtır FB Ülker'i yeniyoruz. Seriyi devam ettirmek ve kuvvetle muhtemel bir play off eşleşmesin e 1-0 önde başlayabilmek için çok çok büyük önem taşıyan bir galibiyet olacak.

FB Ülker Avrupa'da darbe üstüne darbe yedi ve dün itibariyle diğer tüm takımlarımızla birlikte kendi ligimize döndü. Türkiye'de de son 3 maçında 2 mağlubiyet aldı. 4'te 3 olmaması için elinden geleni yapacaktır. Hem yönetimden bazı kişilerin hem Tanjevic'in hem de bazı oyuncuların topun ağzında olduğu söylentileri dolaşıyor. Efes kazanırsa play off'a kadar zor toparlarlar kendilerini. Sakatlıklarla da boğuşup duruyorlar. Oyuncularının biri iyileşiyo biri sakatlanıyor. Özellikle Ömer Aşık'ın yokluğu çok sarsıyor. Yücel Platin'in bir değerlendirmesi vardı. Efes Pilsen'de Kasun da sakatken Ömer ile Kasun'dan kim iyileşir takımına vermesi gereken katkıyı verirse o şampiyon olur diyordu. Ömer Aşık'ın yokluğunda, Beşiktaş Cola Turka ile yapılan son hazırlık maçındaki katkıyı veren Kasun maçın yıldızı olur.

Efes Pilsen'de hafta içi grip salgını olmuş. Millet sümüğünü çeke çeke dolaşıyormuş. Ama atlatmışlar sanırım. GS Cafe Crown maçında sakatlanan Kerem Tunçeri'nin maçta oynamasını engelleyecek derecede önemli bir şeyi yokmuş. Vujanic de iyileşmiş. Hatta hazırlık maçında oynadı bile. Tabi onun oynayabilmesi için yabancı oyunculardan birinin tribüne çıkması lazım. Kurulu düzeni bozmaya bence gerek yok. Biz Vujanic'le sohbet eder onu oyalarız:) Hele Kaki'nin kenara alınması, rakibin son haftalarda en formda oyuncusu Mirsad Türkcan olduğu düşünüldüğünde çok büyük hata olur. Hafta içi oynanan hazırlık maçları Efes için sıradanlaştı. Boş hafta içlerini böyle maçlarla dolduruyorlar. Maçın Abdi İpekçi'de oynanması da önemliydi. Takım 2 aydır İpekçi'de maç yapmıyor. Alışmalarını amaçlamış olabilirler. Maçtaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla çok ciddi bir maç olmamış. Arada tuvalete gidip gelenler falan olmuş.

FB Ülker için bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için Efes galibiyet biçilmez kaftan. Salonu doldurmak istiyorlar. Uzun zaman aradan sonra bir Beko Basketbol Ligi maçı için otobüs kaldırıyorlar. Hem Kadıköy'den hem de Taksim'den otobüslerle taraftar taşıyacaklar. Biz yani Efesliler de bir avuç kişi olarak salonda olacağız.

http://efesliler.blogcu.com/efes-pilsen-fb-ulker-maci-oncesi-08-03-2009_37744871.html
05.03.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder