13 Mart 2009 Cuma

2008 Top 16: Son 2 Haftaya Girerken İhtimaller

Olan oldu. Ama şansımız bitmedi. Şimdi Partizan maçına bakıyoruz. Tabi gruptaki diğer maçları da takip ediyoruz.

Maçtan önce ihtimallere bir gözatalım, beyin jimnastiği yapalım. Ama ihtimallere geçmeden önce şunu söyleyeyim: 13+ farkla bu maçı kazanmak bize avantaj sağlayacak ama çok büyük bir avantaj değil. Çünkü küçük bir ihtimal bize bunu gerektirecektir. Yine de işimizi garantiye almak için 13+ fark önemli.

Bizim iki maçı da kazandığımız varsayımıyla Partizan'ı 13+, Siena'yı ise 3+ yenmemiz bazı ihtimallerde gerekli bazılarında önemli değil.

5. hafta oynanacak Pao Siena maçının sonucuna göre ihtimaller şöyle:

İHTİMAL 1: Bence 5. hafta Siena'nın kazanması bizim için avantaj olacak. Bu durumda Siena 4-1 olup gruptan çıkmayı garantiler. Kalan 3 takım da 2 galibiyet 3 mağlubiyetle son haftaya girer.

Son hafta biz Siena'yı herhangi bi skorla yener Panathinaikos da Partizan'ı devirirse Pao ve Efes 3-3 galibiyete ulaşır. Efes ikili averajda üstte olduğundan dolayı grup ikincisi olarak Tau ile eşleşir. Olur da son hafta Partizan Pao'yu yenerse biz Partizan'la 3-3 galibiyette oluruz. Böyle bir durumda gruptan çıkabilmek için bizim 5. haftada İstanbul'da Partizan'ı 13+ yenmiş olmamız gerekiyor.

Özetle diğer maçlarda 5. hafta Siena, 6. hafta Pao kazanırsa bizim alacağımız galibiyetler averaj hesabı yapmaksızın bizi gruptan çıkarıyor.

İHTİMAL 2: 5. hafta Pao kazanırsa Siena ve Pao 3-2 galibiyette olacak ve kendi aralarındaki averaja göre sıralanacaklar. Efes ve Partizan da 2-3 galibiyetle 3.ve 4. olarak son haftaya girecekler. Ve işler karışacak. Böyle bir durumda son hafta Siena maçımız final olacak. Ama grubun diğer maçına da bakacağız.

6. hafta da Pao kazanırsa 4-2 ile grup 1.si olacak. Biz Siena ile 3-3 galibiyette olacağız. Ve 3+ farka ihtiyacımız olacak. Ancak 6. hafta Partizan kazanırsa 2 sene önce olduğu gibi gruptaki tüm takımlar 3-3 galibiyette olacak ve genel averajda en iyi durumda olan kazanacak. Efes 4 maçın 3'ünü kaybetteiğinden genel averajda en kötü durumda. Ama gruptan çıkmak için almak zorunda olduğu galibiyetler zaten bu tabloyu değiştirecektir. Yani 5. hafta Pao 6. hafta Partizan kazanırsa averajla sonuncu da olabiliriz grup lideri de..

Benim tesbit ettiğim tüm olasılıkları bunlar. Arkadaşların yorumlarına göre müdahale edebiliriz. Bize düşen o gün salonda olmak ve takımımıza destek vermek.

http://efesliler.blogcu.com/2008-top-16-son-2-haftaya-girerken-ihtimaller_10344331.html
07.03.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder