13 Mart 2009 Cuma

David Blatt Gönderildi

Mesele zamanlama meselesidir. Gönderilecekse karar verildiğinde gönderilmeliydi.

Efes yönetimi eyyamcılık yapmıştır. Casa Ted maçından sonra neden gönderilmedi. Casa Ted maçında devam edileceği düşünülüyordu da PKSK maçından sonra mı vazgeçildi. Buna kimse inanmaz. Hatalıysa, yetersizse, olmuyorsa vaktinde gönderilmeliydi. Şimdi Memnun'u getirerek daha iyi olacağını mı ümid ediyoruz7ediyorlar? Memnun kötü giden takımı rayına mı oturtacak? Tahminimce Avrupa'dan elenince bu karar alındı. Fakat bu yetmezdi. Çünkü mazereti vardı. Korkak tavuklar tarafından yalnız bırakılmıştı. Bahane arandı. PKSK maçında da bulundu.

Benim eleştireceğim nokta budur. Gönderilmesine de temel olarak bu nedenlerden üzülüyorum. Yoksa ne olduğu tüm Avrupa tarafından bilinen bir coach da olsa maya tutmadı. Forması Efes olan ama aslında Efes olmayan bir takım kurdu. Ya muhteşem bir zafere taşıyacaktı. Çünkü çok çok başka özellikleri olan bir takımdı. Ya da başarısız olacakı. Ben başarılı olmasını bekliyordum ama nereden bağlamaya çalışırsak çalışalım. Blatt başarısız oldu. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaybetti. Türkiye Kupası'nı kaybetti. Türkiye Ligi'nde -daha sezonun bitmesine 3 maç kalmış olmasına karşın- 1992'den bu yana en kötü normal sezon performansını gösterdi. Avrupa'da çeyrek finale bile kalamadı.

Elimizi vicdanımıza koyup düşündüğümüzde başarısız olan, çok az büyük maç kazanabilen Blatt'in zaten gitmesi gerekiyordu. Ama bu şekilde değil. Göstermelik bir nedenle değil. Tuncay Özilhan maçtaydı. Özerhun kuluna söyleyip kararını iletmiştir. Üzerinden bir kaç gün geçse anlardık ki oturuldu konuşuldu ve gerçekten karşılıklı anlaşarak devam etmemeye karar verildi. Böyle olmadığı çok açık.

Başarısız olan Blatt'in bu şekilde gönderilmesi Efes Pilsen kültürüne uymamıştır.

http://efesliler.blogcu.com/david-blatt-gonderildi_12904151.html
07.04.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder