12 Mart 2009 Perşembe

Efes Pilsen Daçka'yı da Ezdi Geçti

İlk 2 günün mağlubiyeti ve galibiyet olmayan karşılaşmada Efes Pilsen'imiz ilk yarısını 46-32 önde kapattığı maçta ikinci yarıda rakibini sürklase ederek maçtan 34 sayı farkla galip ayrıldı: 92-58. Sadece 16 saat arayla maç yapmak zorunda bırakılan takımımız buna rağmen harika bir performans gösterdi ve 2007-08 sezonu için ümit verdi. Kenny Gregory 19 sayı ile takımımızın en değerli oyuncusu olurken Pınar Karşıyaka maçında beklenen oyunu sergileyemeyen Loren Woods maçı 18 sayıyla tamamladı.

Maça Efes Pilsen Ender, Woods ve Mustafa’nın bulduğu basketlerle başlarken, Darüşşafaka bu sayılara Melih ve Hamilton ile cevap verdi. Maçın 4. dakikası 10-4 Efes Pilsen üstünlüğünde geçilirken lacivert beyazlılar Hutson’ın ile skor üretti. Hakan’ın basketleri ile hücumda iyi organize olan Darüşşafaka rakibinin farkı açmasına izin vermedi ve ilk periyodu Efes Pilsen 22-18 önde tamamladı. İkinci periyoda 2 takım da karşılıklı basketlerle başladı. Gregory’in 3 sayılık basketinin ardından pota altında Kerem, dışardan da Nicholas ile skor bulan Efes Pilsen 15. dakikayı 10 sayı farkla 32-22 üstün geçti. 6 dakika boyunca potasında sadece 4 sayı gören lacivert beyazlılar Ermal ve Hutson ile etkili oldu. Farkı eritmeye çalışan Darüşşafaka Mesut ve Barış ile basketler buldu. Nicholas-Woods ikilisini durdurmakta zorlanan yeşil siyahlıların boyalı alan içerisindeki savunma zaaflarını iyi değerlendiren Efes Pilsen ilk yarıyı 46-32 önde tamamladı.

İlk 2 maçın suskun ismi Loren Woods, 10 sayı ile maçın ilk yarısının en skorer oyuncusu durumunda. Ayrıca 2'si hücum olmak üzere 5 ribaunt aldı, 2 asist yaptı. Bu istatistikleri 10.39 dakikada gerçekleştirdi. Ve daha ilginci bu sayıya hiç atış kaçırmadan %100 isabetle ulaştı.

İlk yarı için bir diğer olumlu istatistik de serbest atışlada... 14'te 13 başarılı serbest atış yaptık. %77.7 ile oynadığımız ilk 2 günden sonra bu maçta serbbest atış yüzdemiz ilk yarı itibariyle %92,8.

İkinci yarıya da Efes Pilsen Hutson ile etkili başladı. Farkı 20 sayıya kadar çıkartan lacivert beyazlılar oyunun kontrolünü elinde tutarken, 25. dakikayı 56-40 önde geçti. Wright’ın da skora katkısı ile üstünlüğünü koruyan Efes Pilsen karşısında üçüncü periyodun son dakikalarında Darüşşafaka, Barış ile farkı eritmeye çalışsa da son periyoda lacivert beyazlılar 61-47 önde girdi. Karşılaşmanın final periyoduna Hutson-Ender ikilisinin basketleri ile başlayan Efes Pilsen, son 5 dakikasına 75-50 önde girdiği maçtan 92-58 galip ayrıldıİlk yarıda 1 serbest atış kaçıran Efes Pilsen'imiz ikinci yarıda kullandığı serbest atışlardan hiç birini kaçırmadı ve 22'de 21 ile %95 serbest atış yüzdesi tutturdu. Kupanın ilk maçlarında dış atışlarda etkili olurken bu maçta 21'de 5 üçlük attık. Ancak 2 sayılık atış yüzdemizi yükselterek %58'e çıkardık. Bunda uzun oyuncularımız Loren Woods ve Andre Hutson'ın yüksek yüzdeli atışları etkili oldu.

Opel Türkiye Kupası C Grubu’nda son gün oynanan ilk maçın ardından basın mensuplarının yaptığı değerlendirme sonucunda maçın yıldızı Efes Pilsen takımından Andre Hutson oldu. Hutson ödülünü Opel Ordu Bayi Satış Müdürü Osman Yeşilyurt’un elinden aldı.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında çalıştırıcımız David Blatt 3 maçı da kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Blatt, “Sezona büyük zorluklar yaşamadan başladığımız için ve Ordu’da oynadığımız 3 maçı kazandığımız için mutluyuz. Bunun yanında gelişme göstermemiz gereken yönlerimiz olduğunu da biliyoruz ancak kazanarak öğrenmek kaybederek öğrenmekten çok daha iyi. Ordu’da çok güzel bir 4 gün geçirdik. Salondaki atmosferin enerjisi ve maçlarımıza olan ilginin yoğunluğu çok güzeldi. Türkiye’de futbol ile birlikte basketbolun da bu kadar ilgi görmesi sevindirici” dedi.

http://efesliler.blogcu.com/efes-pilsen-dacka-yi-da-ezdi-gecti_4310967.html
04.10.2007

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder