4 Mart 2010 Perşembe

Efes Pilsen vs. ןɐǝR pıɹpɐM

Çok önemli bir maç. Kazanmak zorunda olduğumuz maçları sevmiyorum. Bu da öyle maçlardan biri. Hedef galibiyet. Ve tüm takımların sonuncu ve 1. olma şanslarının devam ettiği süreçte diğer hedef 7+ galibiyet.

Efes Pilsen’in 77 sayısını ne kadar sevdiğini gördük bu sene. 77 sayı attığı veya yediği maçlar havada uçuşuyor. Efes Pilsen normal sezona deplasmanda 77-70’lik Lietuvas Rytas galibiyeti ile başlamıştı. İstanbul’da Rytas’ı 15 lik yapıp göndermişti. Top 16’ya da yine deplasmanda ve yine 77-70’lik Real Madrid mağlubiyeti ile başladı. Rövanşta Rytas’a uyguladığı tarifeyi Real Madrid’e de uygular inşallah.

Heyecan üst seviyede olduğundan değerlendirme yapmak istemiyorum. Çok da iyi değilim sanırım bu konuda. Yine de paylaşayım.

Maccabi'nin uzunları zayıf olduğundan 2 uzunla sahada olmak önemliydi. Şimdi Real Madrid'in Tomic ve Lavrinovic'i olduğu için uzunlar önemli. 1-2 numaralarda 1-1 eşleşmelerimiz var. Popovic’in Llull’u durduracağını ümit ediyorum. Teorik olarak 1 ve 2'de yakın eşleşmelerimiz var. Yani 1 ve 2 numaralardaki oyuncularımız rakibin oyuncularına denk düşünebiliriz. 5 numarada ise seçeneğimiz daha fazla. Real Madrid’in kadrosu 4 numara cenneti. Nachbar'la Garbajosa'nın baş başa kalmasını istemem. 4 numarada, pivotların performansına ya da 4 kısaya dönüldüğünde Shumpert-Nachbar ikilsinin kendilerinden beklenmeyecek ölçüde başarılı olmalarına mahkumuz. Ama olur da bu dört pozisyonda denklik sağlayabilirsek 3 numaradan Nachbar'la büyük fark yaratabiliriz. Çünkü Nachbar eşleşme sorunu yaratabilecek tek oyuncumuz gibi görünüyor. Üstelik Shumpert gibi savunmayı da boşlamıyor.

Her neyse.. Bu akşam salon hınca hınç dolu olacağını, vaktiyle Murat Murathanoğlu’nun sıklıkla ifade ettiği gibi Abdi İpekçi Spor Salonu’nun tarihi günlerinden birini yaşayacağını ümit ediyorum. Ben Ankara’da olduğumdan optel odamda hoplayıp zıplamaktan fazlasını sağlayamıyorum.

Bu akşam yeni bir zafer yaşayalım. ןɐǝR pıɹpɐM'i baş aşağı edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder