26 Ekim 2009 Pazartesi

Efes Pilsen: 71 - Banvit 61

Banvit maçlarını severim. Birinci nedeni takımın malzemecisini tanıyor olmam. Hatta çok uzaktan akrabam bile sayılabilir. Her maç sırasında ya da maçın öncesinde yanına gider selamlaşırız. Banvit'in Bandırma'daki aile gibi ortamını biliyorum. İstanbul'a geldiklerinde takımın nerdeyse tamamının İstanbul'da kalıp eğlenmesi falan ilginç gelir. Ayrıca Banvit'in Efes'e karşı hep dik duruşu, maçı kaybetmek istememesi de hoşuma gider.

Onun dışında sıkıntılı bir maçtı. Sıktı da... Hem maç sıktı. Hem de tribünde Efesliler ailesi içinde olanlar.. Aile içinde olan aile içinde kalır. Yine de hiç hoşlanmadığımı söylemekte zarar görmüyorum.

Seyir zevki anlamında hiç bir şey yoktu. Efes uzun süre hücumda bir varlık gösteremedi ve dakika başına 1 sayı ortalamasıyla götürdü maçı. Hücum performansındaki zayıflık çok açık bir şekilde belli oldu. Maçın sonlarında savunmayı sertleştirip bir kaç şut sokunca maç Efes'e geldi. Maç boyunca zaten Efes'in şut sokmaya başladığı anda maçı kazanacağı belliydi. Çünkü Banvit maçı kazanamayacak kadar çok basit hata yapıyordu.

Banvit'te Chuck Davis'i canlı izlemeyi istiyordum. Daha önce ne Kolej ne de Aliağa formasıyla izleyebilmiştim onu.. İlk defa izledim ama etkili değildi.

Salonda nedenini anlayamadığım kadar çok seyirci vardı. Ortalama bir lig maçından daha fazla kişi gelmiş. Efesliler'in 50'den fazla kişiyle geleceği belliydi. Hayatıdoldur'un da bir organizasyonu vardı. Efes Altyapısından da gelen 30-40 kişi vardı. Kalanı nerden geldi anlamadım. Belki okullardan organizasyon yapılmış olabilir. 1000'den fazla kişi vardı maçta. Uzun süre sonra ilk defa normal bir lig maçında istediğim yere oturamadım.

Fakat salondaki kalabalığın maça etkisi yoktu. Bizim de Rytas maçından dolayı milleti gazlayacak moralimiz kalmamıştı. Takım da silik bir oyun oynayınca hepimiz takıma etki anlamında boş boş maç izledik. Ama tüm maç boyunca eksikliğin hatanın nerde olduğunu anlamak için bol bol yorum-dedikodu yaptık. Pek çok şey söylenebilir ama hala pota altını etkin bir şekilde kullanamadığımızı görmek beni çok rahatsız ediyor. Olumlu olarak söylenecek bir şey varsa o da Thornton'daki kımıldama. Şut elindeki parmağında çıkık-kırık herneyse bir sorun vardı. Ve onun yüzünden uzun süredir kendisi sahadaydı ama sorunu etkiliyordu. Sıkıntısının biraz azaldığını öğrendim. Performansı bu dönemde artacaktır.

1 yorum:

  1. Evet taraftar gerçekten çok sessizdi. bir kaç tane çocuk taraftar hariç kimsenin alkışlamaya bile hali yoktu. Maçın doluluk sebebi Efesliler'in geçen sene yarattığı etki olabilir. Benim gibi organizasyon dışı gelenler çoğunlukta olabilir.

    YanıtlaSil