8 Eylül 2009 Salı

Air Avellino: 80 - Efes Pilsen: 84


Başlığa yazdığım şeye aslında inanmıyorum. Yani bir takım Air Avellino'yu yendi ama bu takım Efes Pilsen mi? Bence değil... Sahada olan takım Efes Pilsen - Darüşşafaka karması. Sadece Efes Pilsen forması ve adı altında mücadele etmişler. Uzatmalara giden maçı Efes - Daçka 84-80 kazanmış.

Efes Pilsen'den Kaya Peker, Thornton, Rakocevic, Smith ve Shumpert Darüşşafaka'dan ise Can Özcan, Hakan Demirel, Stefon Jackson, Melih Mahmutoğlu ve Atchley sahadaymış. Igor Rakocevic 20 sayı, 4 asist, Preston Shumpert 22 sayı, 4 ribaund, Kaya Peker 17 sayı, 14 ribaund, Bootsy Thornton 10 sayı, Charles Smith 7 sayı ile oynamış. Yani atılan 84 sayının 76'sı Efesli oyunculardan.

Malum Air Avellino'da Cenk Akyol da oynuyor. Takımının ilk 2 hazırlık maçında çift haneli skorlar bulan Cenk bu maçta da 16 sayı atmış. Air Avellino'nun bu 3 hazırlık maçındaki skor dağılımına bakınca Cenk'in takımın en önemli 2 - 3 skor opsiyonundan biri olduğu anlaşılıyor. Umarım böyle devam eder de hem seneye Dünya Şampiyonası'nda ondan faydalanırız. Hem de Efes'e yıldız olarak geri döner.

Bu maçın ötesinde Bormio kampı ilgimi çekiyor. Avrupa Şampiyonası'ndan dolayı 1 ve 5 numarası bulunmayan sadece 5 kişilik Efes Pilsen adet yerini bulsun diye Bromio'ya gitti. 5 kişilik kadro neye hazırlanacak çok merak ediyorum. Bu maçlar 5 kişilik Efes Pilsen'e gerçekten fayda sağlıyor mu? Bence çok da gerekli olmayan bir kamp. Burda da bir arada çalışabilirlerdi.
Ayrıca Efes - Daçka ilişkisi de tuhaf. Ligde zaten az olan rekabetini daha da azaltıyot. Bu aralar futbolda Ankaraspor - Ankaragücü ilişkisi sorgulanıyor. Bunun çok daha ötesi Efes Pilsen ile Daçka arasında mevcut. Efes Pilsen ve Darüşşafaka için son derece faydalı olan bu birliktelik Beko Basketbol Ligi'nin olması gereken rekabetine sekte vuruyor.

İlk maçta Cenk'li Air Avellino'dansonra yarın Kakiouzis'li Aris'lekarşılaşacak Efes. Aris ilk hazırlık maçında AJ Milano'ya 20 sayı farkla 84-64 yenilmişti. Bu maçta Kaki 18 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder