28 Temmuz 2009 Salı

Eurobasket 2001: Yugoslavya

2001'deki Avrupa Şampiyonası'nın şampiyon takımı. Kadro muhteşem. Tam bir yıldızlar topluluğu. Aralarında efsaneler bile var. Biz de istiyorduk ama hakettiler şampiyonluğu.

7 numaralı formayla turnuvada zaman zaman kısıtlı süreler alan bir genç var. Efes Pilsen'in yeni transferi. Igor Rakocevic... Kaderinde İstanbul'a tekrar gelmek de varmış.

11 numara Predrag Drobnjak. Efes Pilsen'e geldiğinde boy ve sınırlı yetenekten başka bir şeyi olmayan bu oyuncu 3. senenin sonunda burda. Artık NBA'e gitmeye hazır olmanın ve Seattle'dan sözleşmeyi kapmanın neşesi içerisinde. Bakın nasıl gülümsüyor. Belki gülümsemesinde turnuvadan bir kaç ay önce Efes Pilsen'le Final 4 yapmış olmanın da keyfi vardı.

Ve 9 numara Vledo Scepanovic. O da 2001 Final 4'unda Efes Pilsen formasıyla Paris'te yer alanlardan. Ama hala biraz soğuğumdur ona karşı. Performansını Efes formasıyla gösteremeyenlerdendir. İlerleyen yıllarda Pao formasıyla oynadığı kadar 2001'de yarı finalde Pao karşısında oynasaydı başımızın üstünde yeri vardı. Yine de sağolsun var olsun.

Kalan oyuncuları anlatacaklar da mutlaka vardır.

3 yorum:

  1. Her biri çok büyük yıldız olsa da bir Galatasaraylı olarak ilgimi çekenler arka sıranın en sağında ve solunda duranlar: Dejan Milojevic ve Milan Gurovic. Gurovic spor hayatının son vurgununu bizde yaparak, emekliliğini garantiye aldı. Milojevic ise GS'ya gelen en mücadeleci ve basketi aklıyla oynayan oyuncuydu. Gelecek sene onu Partizan formasıyla Efes Pilsene karşı izliycez.

    YanıtlaSil
  2. gurovic'i galatasaraylılar'a sormak lazım..

    vlado'yu ben de hep kötü hatırlarım.. o da, stombergas da kariyerleri boyunca yakaladıkları standartları efes'e taşıyamamışlardır.. gerçi scepanovic o kadar da etkileyici bi oyuncu değildi de, kariyerinin maçını 2001 finalinde türkiye'ye karşı oynaması biraz canımızı sıkmış olabilir..

    jaric'e tüm dünya erkekleri adına bi şeyler söylemek vardı da vazgeçtim..

    YanıtlaSil
  3. 6 numaralı keltoş Sasa Obradovic de çok fena basketçiydi. Basketbol sahasında yapılabilecek her türlü pisliğe muktedirdi. Parmaklıklar ardında olduğum için kaçırmıştım canım turnuvayı, ama daha hayırlı oldu. Yoksa Obradovic'i alırdım herhalde aşağı.

    YanıtlaSil