8 Temmuz 2009 Çarşamba

Euroleague 2009-10 Sezonu Açıldı

Kura çekimlerinin yapılmasıyla yeni sezon başlamış oldu. Efes Pilsen Olympiakos, Partizan, Unicaja Malaga, Lietuvas Rytas ve elemelerden gelecek son takımla birlikte B grubunda yer aldı. Son takım Entente Orleanaise Loiret, Spirou Basket, Benetton Basket ve BK Ventspils'den biri olacak.

Grubu daha sonra değerlendireceğim. Ama her zaman kırmızı kuşumuz olan Oly'nin tekrar karşımızda olmasına çok sevindim. Oly'den uzun uzun bahsedeceğimin ipucunu vereyim. :)

1 yorum:

  1. Fenerbahçe görece daha iyi bir kura çekti.
    Zalgiris tarihinin en zor zamanlarını yaşıyor. Rytas maddi sorun yaşamayıp güçlenirken Avrupa basketbolunun en önemli şehirlerinden birisi olan Kaunas'ın takımı halen gelecek yılın kadrosunu kuramadı. ASVEL, Bobby Dixon'ı alıp guard eksiğini kapadı ama Fransız basketbolunun yapısı Eurolegue'e ters, başarılı olacaklarını zannedmiyorum.
    Kaukenas ve Mickeal'i kaybeden Siena Zisis'i alıp eksiklerini telafi etme peşinde ne olursa olsun onlar kadro kalitelerinin her zaman çok üzerinde performans verirler.
    Bu grupta ilk 4 e gireriz elbet ama sonrası için ümitli değilim. Salon inşaatı bitene dek takıma doğru düzgün bir takviye yapılmayacak gibi duruyor.
    Efes'in grubu zor. 2 torbadan Partizan'ı tercih etmezdim. 2 yıldır müthiş bir çıkış içerisindeler. Unicaja'nın yapacağı transferlere bakmak lazım. Rytas harika bir sezon geçirdi. Litvanya, Baltık, Eurocup, Litvanya kupası ne varsa aldılar ama hem Eidson hem de Petravicius'u kaybettiler.
    Efes ilk dörde girecektir ama TOP 16 da avantaj sağlamak için ilk 2 gerekli. Partizan'ı geçmek zor, bakalım.

    YanıtlaSil