16 Haziran 2009 Salı

5. Maçın Cezaları Belli Oldu

Disiplin Kurulu toplanmış. 6. maçtaki olaylarla ilgili kararını açıklamış.

Cezalar şöyle:

Para cezası: 22.500 (Sorun değil. Efeslilerin 110 TL'lik maç biletlerinden zaten karşılanacak.)

Rasim Başak: 6 maç müsabakalardan men

Peki ötesi:

Hakemlere küfür eden Mirsad Türkcan: Yanaklarından iki öpücük.

Hakeme hakaret edip arkasından iten Bogdan Tanjevic : Babacan bir tavırla sırt sıvazlama (Ne de olsa milli takım koçu)

(4. maçta) Hakem odasının önünde bekleyip hakemlere bağırıp çağıran, (5. maçta) koridorda Ergin Ataman'a hakaret eden Aziz Yıldırım: İçten tebessüm

"Bu federasyonu biz nasıl getirdiysek, aynen indirmesini ve göndermesini de biliriz.. İnsanın sabrını zorlamasınlar." diyen Murat Özaydınlı'ya ceza mı? Güldürmeyin adamı. Federasyon hakkında konuştuğu için ceza almak Ergin Ataman'a mahsustur. Sadece Ergin Ataman federasyonu rencide edebilir.

Çene ishaline tutulan Nedim Karakaş, Remzi Dilli ve Mahmut Uslu ile ilgili ceza Murat Özaydın'la eş değerdedir.
Yani ihale zavallı Rasim Başak'a kaldı..

2 yorum:

  1. 5. maçı Efes'e peşkeş çeken hakem fiyaskosuna karşı yazılı adaletin sağlanamamasıdır bu açıklanan cezalar. Cezaların adilliği tartışılır, ama bir de kamu vicdanı diye de birşey vardır ki bu hukukta bazen yazılı kurallardan da önce gelir. Hakkı gaspdilen Fenerbahçe, oyuncularının ve koçunun veryansını ve feveranından ötürü bir de cezai gaspa uğrasaydı o vicdan daha da sızlayacaktı. Fenerbahçe'nin hemen her biriminin ceza alması gerektiğini ama kayrıldığını ima eden bu yazınız da son derece subjektif olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Evet yazılarımın hepsi subjektiftir. Bunu tekrar ilan edeyim de sorun olmasın. 5. maçın Efes Pilsen'e peşkeş edildiğine katılmıyorum. Fenerbahçe Ülker önce son pozisyonlarda şutu nasıl Preldzic'e kullandırdı ona bakmalıdır. İş maçı peşkeş çekmeye gelirse bence de normal sezon 2. maçı Keseratar tarafından FB Ülker'e peşkeş çekilmiştir derim. Bu tartışmalar uzar gider. Çünkü kamu vicdanı diye vehmedilen şey aslında Fenerbahçe vicdanıdır. Ülkede her kurum zarar görebilir. Ama hukukun üstünlüğünün zedelenmemesi gerekir. Bu kararlarla hukuk zedelenmiştir. Kamu vicdanını rahatlatmak olarak tanımladığınız şeye ben eyyamcılık diyorum. Bundan sonra hakemlere küfretmenin, hakemlerin peşinden koşup arkadan itmenin, hakem odası basmanın cezası kalmamıştır.

    YanıtlaSil