18 Haziran 2009 Perşembe

Aris - Fener Elele Hep Beraber Tribüne: 2. Torino Faciası

16 mart 1993'te Torino'da Kulüpler Kupası finalinin bitimiyle Yunanlar Efes Pilsenliler'e saldırmışlardı. Aradan 16 yıldan fazla geçti. Efes Pilsen düşmanlığı değişmedi. 17 Haziran 2009 tarihinde yaşananlar hiç bir zaman unutulmayacak. Efes Pilsen şerefli mücadelesine devam ediyor. Düşmanların adı, milliyeti değişmiş; zihniyet baki kalmış.

1993'te sahada olanlardan Ufuk Sarıca kenardaydı. O zaman da Yunanlara karşı iyi direnmişti. Eline ne geçtiyse kendini korumak için fırlatmıştı. Sandalye attığını hatırlıyorum. Fenerlilere de aynı şekilde direndi. Kaya'ya ve Ergin Ataman'a saldıran göbekli kırmızı tişörtlü evrimini tamamlayamamış yaratığın kafasında patlattı su şişesini. Saldırı görüntülerini yavaş çekimde izlerken farkedince tarih tekerrür etti demekten kendimi alamadım.
İpekçi'de şampiyonluk iyi oldu. Yeni hedef Ataşehir'de şampiyonluk..

1 yorum:

  1. Aslında 2 olay birbirinden ne kadar farklı. düşünecek olursak o yıllarda Türkiye ve Yunanistan'ı arası ne kadar kötüydü. Yani Yunanistan takımlarıyla yapılacak bir maç tam bir cehennem havasındaydı. Aynı şey onlar için de geçerli tabii ki. Dünkü olaya bakıyoruz tam bir gerizekalılık ürünü. Efesli bile değilim hatta yıllarca ülkeri tutmuş birisiyim. (birleşmeden sonra yallah) Bir kere de anahabere basketbol haberleri kavga yüzünden çıkmasın. 15 sene geçti ve hâlâ dongozlarla uğraşıyoruz. keşke o kayıp halka zamanında Kambala'ya öyle vurmaya çalışsaydı. Ne gülerdik

    YanıtlaSil