11 Şubat 2010 Perşembe

Maccabi Maçı Öncesi

Vaktiyle Maccabi'yi rahat yenerdik. Son yıllarda pek çok Efes karşısındaki pek çok takımda olduğu gibi Maccabi de istatistiğini düzeltti. Son 4 maçın 3'ünü kazandı. Ama hala Efes'in 9-8 üstünlüğü var.

Efesliler'in Bandırma deplasmanından dönüşte Ergin Ataman Siena maçı için "parçalarız" demiş. Tabi "off the record" olarak. Bu sefer de kazanacağız diyor. Güvenmek istiyorum. Çünkü 2-3 senedir süren yenilme alışkanlığına Siena karşısındaki rahat galibiyet harika gelmişti. Ama deplasman galibiyetinin tadı başka.

Sky Turk sağolsun 2 haftadır gruptaki diğer takımların maçlarını izleyebildik. Maccabi hızlı bir takım. Öncelikle onların hücumdaki hızlarını düşürmemiz gerekiyor. Geriye çabuk dönmenin önemli olduğu bir maç. Bunda eksikliğimiz var. Ve bu özelliğimizi kullanabilecek hızlı bir oyun oynuyor Maccabi.,

Pota altında çok uzun olmasa da zıp zıp oyuncuları var. O yüzden pota altında bi sağ bi sol yapıp klasik pivot hareketlerine kasarsak kim olduğu belli olmayan bi zıp zıp blok vurabilir. Maccabi - Real Madrid maçında bunun örneklerini sıklıkla gördük.

Rakip yarı sahaya geçtiğimizde hareketli hücum ile pota atı oyuncusunu en son anda topla buluşturmak maçın anahtarı olacak. Bizim uzunlarımızı çemberin hemen yanında topla buluşturduğumuzda rakipte durduracak oyuncu yok. Hızlı hücumdan kastettiğim David Blatta tarzı hücum anlayışı değil. Top çarçabuk potaya göndermek değil. Savunma yerleştikten sonra bile hareketli ve pota altında en uygun pozisyonda pivotlarımızı topla buluşturacak hücum.

Umarım hızlı uzunları pota altımızı yol geçen hanına çevirmez. Telekom maçında gördük ki 2 uzun bu takım için önemli. İllaki 4 kısa deniliyorsa eşleşmede en az sorun çıkaracak takım Maccabi. Shumpert'a denk gelen oyuncuları var. Hatta Shumpert ve Nachbar'ın aynı anda sahada olması da etkili olabilir. Kısalara ve onların savunmalarına zaten güveniyorum, güvenmek istiyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder