18 Ocak 2010 Pazartesi

Top 16 Grupları Belli OLdu

Top 16 grupları şu şekilde oldu:
Grup E: Barcelona, Panathinaikos, Partizan, Maroussi
Grup F: Real Madrid, Montepaschi Siena, Maccabi, EFES PILSEN
Grup G: CSKA Moskova, Unicaja Malaga, Khimki, Cibona
Grup H: Olympiacos, Caja Laboral, Zalgiris, Prokom

Top 16'gruplarının seçiminde o kadar çok kural ve o kadar çok İspanyol takımı var ki sadece 2 farklı seçenek vardı. Bir önceki yazımda bu iki seçenekten bahsetmiştim.

Kura çekimi aslında Partizan - Maroussi ve Maccabi - Efes Pilsen ikililerinin Barça - Pao ile mi yoksa Real - Siena ile mi eşleşeceğini tayin edecekti. İkisi de zor ama tabiki Barcelona - Panathinaikos'la finale kadar eşleşmek istemem. Çünkü iki takımın da finale uzanma ihtimali çok yüksek.

Efes Pilsen en azından top 16 için bu takımlardan kaçtı. Şu anki durumumuza baktığımızda tamam Real Madrid ve Siena grubun favorisi olsa da Efes Pilsen'in silkelenip bu gruptan da çıkması imkansız değil. Yani Pao ve Barça'ya göre düşündüğümüzde iyi bir kura çekti denilebilir. Fakat bir sonraki aşamaya baktığımızda Efes Pilsen'in grup adının F olması büyük şanssızlık. Çünkü E-F grupları çeyrek finalde karşılaşacaklarından dolayı Efes Pilsen çeyrek finale yükselebilirse karşısına %99 ihtimalle Barcelona veya Panathinaikos gelecek. Bu da şu anki durumda Paris'e elveda anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder