10 Aralık 2009 Perşembe

Ülkece rezil oluyoruz

Banvit, Belçika gibi dandik bir ligin sondan ikinci takımına karşı galibiyet elde edebildi. (Geçen hafta sonuncuydular, bu haftaki galibiyetle sondan ikinciliğe yükseldiler.) Yine de tebrik ederim. Avrupa'daki 3. kupada 3. sınıf bir takıma karşı elde edilen bu galibiyet dışında Avrupa kupalarında 0-4 durumdayız. Tulum çıkarmak diye bir deyim vardır. Uleb organizasyonlarında olumsuz anlamda tulum çıkarmak üzereyiz. Basketbolun bu haftaki namusu Efes'in eline kaldı. Yoksa 0-5 yapacağız ki bunu uzun süredir başarabilen başka bir ülke yok.

3 yorum:

  1. Valla asıl bu durumu "Ligimiz Avrupanın en kaliteli iki üç liginden biri diyenlere sormak lazım..

    YanıtlaSil
  2. Aslında Blatt'in Efes'te olduğu 2007-08 sezonunda lig gerçekten öyleydi. Efes'in durumu ötüydü ama lig çok iyiydi. mesela geçen sene lig 1.si 2 mağlubiyet, lig sonuncusu 3 galibiyet almışken o sezon lig 1.s 6 mağlubiyet, lig sonuncusu 8 galibiyet almıştı. Euroleague'de çeyrek final, Uleb Cup'da bir yarı final bir çeyrek final vardı. Telekom ve PKSK da çok iyi takımlar oluşturmuşlardı. O sezondan sonra yatırımlar tekrar düştü. Hem geçen sene hem de bu sene lig tadsız. Play off finali dışında keyif verici oyun yok.

    YanıtlaSil
  3. Teknik adamların yetersizliğini de es geçmemek lazım. Başta Tanjeviç, Ergin Ataman ve Murat Özyer olmak üzere hangisi harcanan bütçenin karşılığını verebiliyor ki? Galatasaray ve Beşiktaş ise apayrı durumdalar, bu basketbol yapılarıyla kalıcı bir başarı yakalamaları imkansız bence.

    YanıtlaSil