19 Haziran 2009 Cuma

Turgay Demirel İstifa

Ne Teknosa Türkiye Kupası'nı kazandığımzda ne de Beko Basketbol Ligi'ni kazandığımzda salondaydı. Şampiyon olunca salondan başı önde ayrıldı. Nasıl ayrılmayacaktı ki. Olayların bu hale gelmesine neden olan açıklamaları yapan yöneticileri haklarından mahrum edemeyen birisi salonda duramazdı.

Eğer Abdi İpekçi'de kan dökülmediyse bu sadece ve sadece Efes bençiyle soyunma odası arasındaki mesafenin kısalığındandır. Başka bir şeyden değil. Gerçi Efes Pilsen'in soyunma odası da basıldı insanlıktan nasibini almamış mahlukat tarafından.
Biz basit bir pankart açınca Efes Pilsen kulübüne uyarı cezası verilirken 5. maçın sonunda Milli takım koçunun küfür ederek maç hakemini arkadan itmesine, cezayı bıraktım uyarı bile gitmedi. Mirsad'a, Semih'e de dokunamadılar. Geçtim oynamama cezası bari uyarıyoruz denilseydi. Yeterli ve adil olmasa bile basit bir uyarı en azından yaptığınızı onaylamıyoruz anlamına gelirdi. Ama onayladılar. Hiç bir suç unsuru bulamadılar Semih'te, Mirsad'da ve Tanjevic'te. Tekrar hatırlayın. Normal sezon 2. maçından sonra Ergin Ataman yaptığı açıklamalarından dolayı -fiziki müdahale değil, darp değil, sadece ve sadece açıklamalarından ve benim kanaatime göre haklı olarak- uyarılmıştı.

Hürriyet'te açıklamaları yayınlandı. Yarım ağız bir yalanlama yayınlandı ama tatmin etmedi. Çeteler var dedi. Federasyon Başkanı gibi değil Fenerbahçe yöneticisi gibiydi. Madem böyle çeteler var. Sen ne duruyosun be adam. Eğer basketbola zararlı çeteler varsa, bu çetenin içinde kim olursa olsun, Efes Pilsen veya bir başkası, dahil olanlar için gerekli yaptırımları uygulasana. Suç öbeğini gördüğünü söyleyip sonra susuyorsun. madem suç var. Ortak oluyorsun.

Murat Özaydınlı "Biz getirdik. Kafamızı kızdırmayın indirmesini de biliriz." dediğinde ortalarda yoktu. Sesini bile çıkaramadı. Sen kimsin tek başına kendini Federasyon'dan üstün zannediyorsun diyemedi.

Turgay Demirel, temiz basketbol adına istifa etmelidir. Ya da onu göreve getirdiğini söyleyen ve buna karşı çıkılmadığı için inkar edemeyeceğimiz, Murat Özaydınlı ve Fenerbahçe Ülker yönetimi Turgay Demirel'i görevden almalıdır.

Fenerasyon derken bakış açısını dile getirmiştik. Çok iyi niyetliymişiz. Meğer aralarında bizim de bilmediğimiz, konduramadığımız organik bağlar varmış.

2 yorum:

  1. yıllardır basketbol medyasını takip eden biri olarak, meriç tunca'ya inanabildiğini düşünmüyorum.. aynı adam "federasyon efes pilsen yanlısı" dese ve bu bağlamda bi şeyler üfürse, bu sefer de "meriç tunca işte, geçeceksin" yazacaktın bence, bu yüzden samimi bulmuyorum..

    ancak demirel'in istifa etmesi gerektiğine katılıyorum, yıllardır bunu söylüyoruz zaten.. yapılanları, daha doğrusu yapılamayanları falan da görüyoruz tabi.. orada bi yanlış anlaşılma olmasın..

    YanıtlaSil
  2. cem,bende meriç tunca'nın hiç bi yazısına yada sölediğine inanmazdım ama turgay'ın son sölediklerinden sonra "yoksa meriç tunca doğrumu sölemiş!" diye düşünmedim değil

    YanıtlaSil