16 Ekim 2009 Cuma

Şampiyonluk Bizim Kupa Bizim Diğer Kupa da Bizim

Ergin Ataman'ın dediği gibi Türkiye'nin en iyi takımının kim olduğunu herkes gördü. Sezonun 3 kupasını da kazanmış olduk.

Benim bildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası olmak üzere iki farklı organizasyonun şampiyonları karşılarşır. Fenerbahçe Ülker kupaya play off finalisti olarak katıldığına göre Efes Pilsen diğer organizasyon olan Türkiye Kupası'nın şampiyonu olarak katılmış oldu. Bu bence abukluktur.

Maça İstanbul'dan otobüsle 27-28 kişi olarak gittik. Maçtan önce maske sürprizimizin yine bizim hatamız sonucu basına sızmasının üzüntüsü vardı. Biz de ikinci bir hamle yapıp Kambala maskeleri yaptırdık. Özellikle Kambala maskeleri o kadar aceleye geldi ki sadece basılı hali vardı. Gözlerini falan otobüste biz kestik. Kerem maskelerinin de sadece lastik takma işini biz yaptık. Az önce Hürriyet'e bakıyordum. Şöyle bir haber yazmışlar. Haberin maskelerle alakalı kısmı külliyen yalan. Efes Pilsen yönetiminin maske ile hiç bir alakası yok. Onlar da basından öğrenmiş. Maç sabahı Ziya abi gelip maske meselesinin doğru olup olmadığını sordu. Yapmasak iyi olur dedi. Biz salonda maç öncesi hala Kerem Gönlüm maskelerinin lastiklerini hazırlarken Çetin Çeki'den maske işini iptal etmemiz ricası geldi. Rakibin pankartlarının da açılmasına izin verilmediğini söyledileri. Önce makul geldi. Madem pankart yok biz de uyarız diye düşündük. Ama FB Ülker tribünlerinden muhtelif pankartlar açılınca biz de kaldırdığımız Kerem maskelerini çıkardık. İndirin uyarısı geldi. Tamam dedik. Maçın ilerleyen zamanlarında FB Ülker tarafından başka pankartlar açılınca Kambala maskelerini meydana çıkardık. Diğer pankartklarımız şöyleydi: "Yuvana hoşgeldin Kuqo" "Kerem Gönlüm'üzde" "Şampiyonluk Bizim Kupa Bizim"

Otobüs yolculuğu zevkliydi ama şoförümüz çok yavaştı. Ankara'ya varmamız da Ankara'dan dönmemiz de normalin üzerinde zaman aldı.
Maç sabahı kulüpte koşuşturmaca olduğunu Ermal'in belgelerinin maça yetiştirilmeye çalışıldığını, hatta ne olur ne olmaz diye acilen yaptırılan formasının da bir arabayla sabahtan yola çıkarıldığını öğrenmiştim. Ama Ermal'in sahada olacağına dair bilgimiz yoktu. Salona girdiğimizde ilk sürpriz Ermal'i sahada ısınırken görmemiz oldu. Böylece pankart işe yaramış oldu. Salonda olur mu dediğimiz Ermal'in sahada olmasına herkes çok sevindi.

Maçta sıkıntı yoktu. Gergin bir ortam olsa da birlikte içeri girdiğimiz Fenerlilerle hiç bir sıkıntı yaşamadık. Salonda da küfür çok az oldu. Tabi bazı elemanların uzaktan sizi bitiricez tarzı parmak sallamalarının üzerinde durmuyorum. Hangi gençlik kulübünün maçına gitsek başımıza gelen şeyler.

Ankaralı Efesliler İstanbullular'dan aşağı değildir. İyi bir organizasyon yapılmış. Salonda kaydadeğer bir topluluk vardı. Ankaralı Efesliler'e teşekkür ediyorum.

Maça ilişkin yazılabilecek çok şey var. Ama harika bir gün geçirdik. Sabahın 5'inde eve varabildiğim için kendime tam gelemedim. Sesimi de Ankara'da bıraktım. Zaman geçtikçe yazarım. Belki maçı da değerlendiririm.
Aşağıdaki fotoğrafta ben de varım. Ama maskeliler arasındayım. Görünce paylaşayım dedim.

1 yorum:

  1. Anlamlı bir galibiyet, güzel bir galibiyet, yine Efes'e yakışır organizasyon. Pankart ve maskeler çok hoş olmuş, anlayana tabii ki. Efes'in gerçekten çok sağlam bir rotasyonu ve kadrosu var. Yabancı sınırlaması olmasına rağmen bunu görmüş olduk. Onun dışında çok rahat kazabileceğimiz bir maçtı fakat kırılma anlarında talihsiz mi desem, şanssız mı desem, top kayıpları yaptık. O hücumlardan sayılarla dönsek, uzatmaya kalmadan olay biterdi. Güzel günler bizleri bekliyor.

    YanıtlaSil