30 Ekim 2009 Cuma

Efes Fan Card ve Vefa


Efes Fan Card'ın ilk denemesi aslında geçen sene Samsung - Efes işbirliği ile denenmişti. Arkasında 5 tane boşluk olan bir kart vardı. Adı Efes Pilsen maç kartıydı. Maça geldikçe arkasına tarih içeren mühür gibi bir şey basılıyordu. 5 maçı tamamlayanlara hediyeler verilecekti. Hediyeler sonra açıklanacaktı. Efes Pilsen'in resmi sitesine bakarsanız hediyeler hala açıklanacak. Samsung görevlisi hanım kızlarımızı bir kaç maç sonunda görünmez oldular. Önemli bir kaç maçta daha salondalardı ama biz çoktan vazgeçmiştik. Samsung ve Efes de vazgeçmişti. Geçen seneki ilk deneme başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra sanırım Efes bu organizasyonu kendi düzenlemek istedi.

Kartın ilk tanıtımı Murat Murathanoğlu ile tuvaletler ile soyunma odaları arasındaki kafede yapıldı. MM'nin bolca "efes fen kağrd" diyerek yaptığı tanıtımla ilk 2 kart başkan Tuncay Özilhan ve Çetin Çeki'ye dağıtıldı. Ayrıca adını yazdıran basın mensuplarının kartlarının da maç sırasında oluşturulacağını ve dağıtılacağı söylendi. Yukardaki fotoğraf da basına yapılan bu tanıtım sırasında çekilmiş.

Kartın işleyişi kaba taslak şöyle: Efes maçlarına ve ne olduğunu anlamadığım diğer organizasyonlara katılarak kazanılan puanlar sayesinde Efes maçlarına bilet kazanılacak. Oyuncularla ve Efes kızlarıyla tanışma ve yemek organizasyonları olacak. Yurtdışı maçlarına ve final 4 olursa Paris'e de gitme imkanı olacakmış. Tanıtım sırasında bol bol hediye lafı da geçti. İyi niyetli bir girişim. Geçen seneki taraftar card fiyaskosu gibi olmazsa aidiyet hissini kuvvetlendirir.

Kartın seyirciye tanıtımı çeyrek arasındaki iyi organize olmamış basket atma yarışmalarında yapıldı. Büyük bir Efes Fan Card pankartı seyircilerin elleri üzerinde dolaştı. Ama yukarda olduğu için tam anlaşılmadı. Ayrıca zeplin gibi bir şey yine kartın tanıtımı için salonun içinde uçuyordu

Kartın tanıtımının spekülasyon yaratan kısmı devre arasındaydı. Işıklar söndürüldü. Karanlıkta kendilerine tutulan ışıkla parıldayan, Efes Pilsen'e büyük emeği geçen 5 eski oyuncu hoş takdimler eşliğinde sahaya çıktılar. Kendilerine Efes Fan Card'ları verildi. Sahaya çıkan oyuncular sırasıyla şöyleydi: Aytek Gürkan, Ömürden Kısagün, Volkan Aydın, Tamer Oyguç ve Alper Yılmaz...

Basketdergisi'nin haberine göre Doğan Hakyemez başta olmak üzere kendilerine kart verilmeyen kişiler olmuş. Birilerine ödül verilirken diğerlerine verilmemesi tabiki insanı üzebilir. Ama bu da eskileri anma kartı değil taraftar kartıydı ve sadece 5 kişiye verilecekti. Bu hoş bir vefa örneğiydi. Ben gurur duydum. Bizim gibi taraftar az olduğundan salonda gurur duyan azdı.

Efes Fan Card belki ilerleyen maçlarda başkalarına da verilir. Doğan Hakyemez Efes Pilsen'e büyük hizmetler vermiş Efes Pilsen adına kupalar kaldırmış ter aktımış birisi. O açıdan kendisine büyük saygı duyuyorum. Ama bu sene rakipte görev alan bir kişiye bu sene için taraftar kartı vermek de biraz tuhaf kaçabilirdi. Ama Efes Pilsen'in mesela 35. yılında tüm geçmiş basketbolcularını onore eden bir çalışma içine girmesi gerekir. Fakat bunun adı taraftar kartı değil daha özel bir şey olması lazım.

2 yorum:

  1. Şahsen benim çok hoşuma gitti devre arasında eski oyuncularımıza böyle bir jest yapılması...Hani bir an aklıma acaba son anons edilecek oyuncu Naumoski olur mu diye geldi :) Herhalde Naumoski ismi anons edilseydi büyük bir gürültü kopardı...

    YanıtlaSil
  2. www.efesbasket.org'dan formu doldurun diyor ama ne form var ne birşey:)

    YanıtlaSil