14 Ekim 2009 Çarşamba

Ermal Transferi ve Facebook

Efes Pilsen'in (Ali Işık hariç) sadece 4 tane Türk oyuncusunun kalması ve bu Türk oyuncunun pota altında görev yapması gerektiğini düşündüğümüzde Ermal'in transferi oldukça iyi bir transferdir. Sadece bu gerçekler bile bu transferi çok değerli kılar.

Açık bir şekilde belli ki Efes Pilsen'in 4 numaraya ihtiyacı vardı. Peki Ermal 4 numara mı? 4 numara için yeterince hızlı ve zıpzıp değil. 5 numara için fazla kısa. 4,5 diyebiliriz Ermal için. Ermal de bu özelliğinin farkında. Onun için halter çalışıp güçlü durmayı öğrenip daha iyi bir 5 numara olmaya çalışıyor. Tıpkı dış şutunu geliştirip daha tehlikeli bir 4 numara olmaya çalıştığı gibi. Her iki pozisyonda oynamasını sağlayan ribaud kovalama hırsı için ise Allah vergisi diyebiliriz. Ermal bunun üzerine yüreğini ve istekliliğini de koyuyor ve her iki uzun pozisyonunda da süper star kıvamında olmasa da Avrupa çapında çok önemli bir oyuncu halini alabiliyor.

Ve yine açık bir şekilde belli ki Efes Pilsen'in kaliteli bir Türk oyuncuya ihtiyacı vardı. En başta da söylediğim gibi her türlü teknik incelemenin ötesinde, Efes Pilsen'in 4 kişilik Türk oyuncu rotasyonunu 5'e çıkardığı için bile bu transfer başlı başına yararlıdır.

Bir önceki yazımda da söyledim. Ermal'in transferinden facebook mesajı sayesinde emin olabildim. Forumumuzun büyüğü Önder Abi bununla yetinmemiş Ermal'e yazmış. Onun iznini almadım ama efesliler.org'da paylaştığından buraya yazmakta da beis görmüyorum:

Ermal Kuqo ve Sen arasında
Önder Sarıkaya 14 Ekim, 10:18
Hoş geldin Ermal! Senin yerin ayrı Efesliler için.

Ermal Kuqo 14 Ekim, 10:35
Onder abi tesekkurler, benim icin de sizin yeriniz ayri! Geri donmek istememde sizin de payiniz var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder