28 Mayıs 2009 Perşembe

Play Off Asıl Şimdi Başlıyor (mu?)

Play off asıl şimdi başlıyor diye yazmıştım. Maçtan önce bir şey söylenmemişti ama dünkü maçtan sonra efesliler.org'da hafif yollu dalga geçildim. Aslında haksız da sayılmazlar. Hala gerçek anlamda play off mücadelesi yok. De jure olarak Efes play off'ta ama de facto olarak aylar öncesinden bu yana finalde..

Efes Pilsen 3 maçlık play off mücadelesinde 266 sayı atmış 184 sayı yemiş. Yani ortalama 88,6 sayı atıyor, 61,3 sayı yiyor.. Bir başka deyişle rakiplerini 27,3 sayı farkla yeniyor. Basketbolun zirve yapması gereken dönemler olan play offlarda Efes Pilsen giderek daha rahat oynamaya başladı.

Biraz daha açayım durumu. Normal sezonda Efes Pilsen Galatasaray CC'yi ortalama 5,5 sayı farkla yenerken, son maçta fark 26 oldu. Yine normal sezonda Darüşşafaka CT'yi ortalama 19,5 sayı ortalamayla yenerken play off'ta bu oran 28'e yükselmiş.

Ama GSCC ile oynanacak 2. maçta bu durumun değişebileceğini düşünüyorum. Galatasaray kızlarının Avrupa finali maçındaki ortam olursa, Türkiye'de o salondan çıkabilecek tek takım Efes Pilsen'dir. Ama kaybedebilir de..

Yalnız o ortamın tam olarak tesisi mümkün değil. Öncelikle GS'li taraftarların ümitsizliğe düştüğünü gördüm. Bu durum salonun dolmasını engelleyecektir. İkincisi de rakip takım bençinin arkasında GSliler olmayacak. Efesliler, bu kadarız ama yine de yanınızdayız diyecek...

1 yorum:

  1. Efes açısından asıl büyük tehlike tam da budur bence. Hala play-off'lara başlayamadılar. Zaten ligi uzunca bir süre önce 1. sırada bitirmeyi neredeyse garantiliyince üst düzey maç oynamadılar pek. Daçka serisi gibi Galatasaray serisi de böyle eften püften oynanacaksa Efes'in final serisinde Fenerbahçe karşısında işi çok zor olur.
    O sertlikte maç kazanabilmek için Efes'te yeteri derecede mücadele gücü ve zor maçları kopartabilme azmi, yeteneği mevcut ama maç ritminde ciddi sorunlar yaşayacaklar.

    YanıtlaSil