8 Aralık 2009 Salı

Efes - Partizan ve Ev Sahipliği Avantajı

Önceki yazımda da söylediğim gibi eski Yugoslavya topraklarında maç yapmayı sevmiyorum. O kadar genç, tecrübesiz oyuncular kendi sahalarında şahlanabiliyorlar. Cibona Zagrep, Partizan gibi takımları İstanbul'da yenmek ne kadar kolay oluyorsa kendi salonlarında yenmek de bir o kadar zor oluyor.

Rakip Partizan.. Efes İstanbul'da Partizan'ı yenerken çok zorlanmadı. Ama o maç Belgrad'daki maç için ölçü olmayacaktır. Takımların mevcut durumundan ziyade tarihi veriler bunu gösteriyor.

Efes Pilsen ile Partizan şimdiye kadar 11 kez karşılaşmışlar. Bu maçlarda Efes Pilsen'in 6-5 üstünlüğü var.

Herkes evinde kral. Efes Pilsen Partizan'la deplasmanda 5 maç oynamış. Sadece 1 galibiyet elde edebilmiş. (O maç da Semih Erden'in Partizan'da oynadığı sezona denk geliyor. İlginçtir Efes Pilsen'in Partizan'ı içerde dışarda yendiği tek sezon Semih'in oynadığı dönem.) Efes İstanbul'da oynadığı 6 maçta ise sadece 1 kez rakibine kaybetmiş. Kısacası ev sahibi olma avantajını iki takım da sonuna kadar kullanmış.

1 yorum:

  1. eski partizanlar neydi. her yerde maç yapmaya tırsardık:))
    kendi evlerinde dediğin gibi 10 kaplan gücünde oluyor adamlar. hele ki o taraftarları yok mu? dağa, taşa vurarak ses çıkartıyorlar. acımaz efes.

    YanıtlaSil