21 Aralık 2009 Pazartesi

TBF ve Ceza

Efes Pilsen - Fenerbahçe Ülker finalinde yaşananlar için verilen 5 maçlık ceza yetersizdi. Fikstür ayarlanıp bu 5 maçın da önemsiz maçlara denk gelmesi sağlanarak ceza iyice düşürüldü. Böylece final maçında yenildiğinde sahayı basıp rakibi tüm unsurlarıyla linç etmenin önü açılmış oldu. Bundan daha önce de bahsettik. Tabi daha öncesinde milli takım koçunun hakemin arkasından koşup itmesinin uyarı bile vermeye değmeyecek bir hareket olduğunu da öğrenmiştik. Bunları bir kalem geçelim.

Bir kaç hafta önce Galatasaray Cafecrown - Fenerbahçe Ülker maçında da benzer hadiseler oldu. Saha basıldı. Rakip tartaklandı vs. Verilen ceza ise 2 maç seyircisiz oynama oldu. Şimdi federasyon bir açık çek daha verdi. Çok önemli bir maç öncesinde Taraftarını ayarlarsın. Sürekli küfür ettirip sahaya atılmadık şey bırakmazsın. Bir kaç tane gözü karasını da salarsın sahaya. Dövdürürsün rakip sporcuları. Korkacak bir şey yok. Ceza sadece 2 maç seyircisiz oynamak.

Federasyonun sporda şiddeti yüreklendiren tutumu devam ediyor. Saldırın, dövün, kırın geçin.. Fazla kafanıza takmayın. Ceza 2 maç seyircisiz oynamak... TBF Ceza denildiğinde all star devre arasında konser verecek bir repçi anlıyor sanırım..

2 yorum:

  1. Rahşan Affı değil Turgay Affı!!!

    Galatasaray seyircisi sahaya inip, oyuncu yumruklamış, bütün maç küfür edilmiş, ortaya bi tane 40 yaşlarında bayan atılmış çok tahrik etti diye sen bunlara mukafat oalrak 4 maçlık cezayı 2 maça indiriyorsun. Bence haftaya Galatasray Cola Turka'nın silinen puanlarını geri verin ondan sonraki hafta da Cemal Nalga'nın cezasını kaldırın. Düz mantık kuruyorum ve yetkililere şu soruyu soruyorum; sahaya girip oyuncu yumruklamak 2 maç peki şeref tribününde federasyon başkanı yumruklamak kaç maç?

    Kerem Gönlüm konusu daha enteresan adama bir madalya takmadıkları kaldı .Yakında onu da yaparlar. Oldu olacak yazın bu adamı milli takımda da oynatın ki, gençlere çok iyi örnek olsun.

    Türkiye Basketbol Federasyonu Ceza Yönetmeliği:

    1) Sahaya girip rakip takım oyuncusuna saldırmak 2 maç seyircisiz.
    2)Şampiyona arifesinde doping yapmak 1 yıl men. (ama iyi halden)

    http://sporingen.blogspot.com/2009/12/rahsan-aff-degil-turgay-aff.html

    YanıtlaSil
  2. Ya sahi? CSKA'lı oyuncular Şampiyonlar liginde doping yatıkları için kaç yıl men cezası aldı? Yoksa birer maç mı? Şampiyonlar ligi bizi aşıyor galiba?

    YanıtlaSil