25 Ağustos 2009 Salı

"Bu sezon Efes’in hedefi Euroleague şampiyonluğudur."

Ergin Ataman büyük konuşmayı sever. Sözünü budaktan esirgemez. O yüzden silik Efes açıklamalarına alışanlara itici de gelir. Bu açıklaması da çok alışıldık değil. Daha doğrusu ortalama bir Türk koç için alışıldık değil. Ama Ergin Hoca her zaman iddialıdır. İddialı olması için de yeterli sebep var. Kulüpler düzeyinde özgeçmişi en dolu, en başarılı Türk koçtur. Bundan aldığı güvenle Efes Pilsen için bu seneki hedefi koymuş. Haber, daha doğrusu röportaj burda.

Ergin Ataman'ın bu tür iddialı açıklamalarını severim ama geçmiş tecrübelere bakınca biraz korkutur da. Ülkerspor'un başına geçtiğinde de hedef olarak Euroleague şampiyonluğunu koydu önüne. Hatırlamak isteyenler buraya bakabilir. Ya da buraya... Ama sezonu bile bitiremeden görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.

BJKCT'nin başındayken de takımının şampiyon olacağından o kadar emindi ki... (Açıkçası şanssız bir Türk Telekom eşleşmesi olmasaydı onu da başaracaktı.) Ona da burdan bakabilirsiniz.

Fotoğrafta Ergin Hoca'nın önündeki tabloya bakarsanız 5 numara için Dusan gerçekten kadroda olacak. Kasun'un yanına ikinci bir uzun hayalimiz muhtemelen gerçekleşmeyecek demektir. Tabi Kerem Gönlüm'e büyük bir ceza verilmesi durumu hariç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder