6 Ağustos 2009 Perşembe

9. Şampiyonluk ve Fanatik Basket

Fanatik Basket'in 11-17 Haziran 2002 haftasına ait sayısı. Efes Pilsen 4 yıllık aradan sonra şampiyonluğu tekrar kazanmış.

Koç Oktay Mahmuti.. Önceki sezonun sonunda da Efes Pilsen'in başındaydı ama 2001-02 sezonunda, büyük çoğunluğu ve kilit oyuncuları değişen yeni kadrosuyla başından sonuna takımın koçu oydu. Önceki sezon şampiyonluğu kaçırıp Final 4'a çıkmışken bu sefer tersi oldu.

Kadro güzel. Yabancıların takımın yarısından fazlasını oluşturamadığı günler. Hem de yurt dışında nerdeyse sınırsız yabancı hakkı olan takımlara rağmen. Takımda sadece 3 yabancı var.

Marcus Brown.. İstanbul'da 2 muhteşem sezon geçirdi. Ama İstanbul'daki ilk Avrupa maçı olan Benetton maçında, "Lanet olsun nerden buldular bu dandik adamı?" dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Sonra utandırdı bizi.

Kaspars Kambala Efes'e transfer olduğunda dalga geçilmişti. Hatta 2001 Avrupa Şampiyonası'nda grupta rakip Letonya'nın kadrosundaydı. Maçtan önce spiker Efes'te yetişecek. Efes'in yetiştirilecek değil hazır adama ihtiyacı var gibi şeyler söylemişti. Maç bitimindeyse yanıldığını itiraf etmişti. Puro içişinden ilerleyen yıllarda alacağı cezaya dair mesajlar çıkartabilirsiniz.

Stombergas potansiyelini gösteremeyen yabancıların başında gelir. O da katkı sağladı ama sağlayabileceği kadar değil.

Avrupa'yı boşverip lig için düşünürsek Türkler de iyi. Mehmet Okur kadroda. Biraz sonra Efes kaşkolunu çıkarıp Detroit uçağına binecek gibi. Zaten bir önceki sene draft edilmiş. Bir senelik süresini doldurmuş ver elini yeni kıta demek istiyor.

Kerem Tunçeri 2001 Avrupa Şampiyonası'nın stresini üstünden atmış. Alper Yılmaz henüz kenar ısıtıcı değil.

Karşıyaka'nın gülleri Kaya Peker ve Arda Vekiloğlu kadroda.

Efes Pilsen sisteminin iyi ürünleri Ömer Onan ve Ender Arslan orda. Başarısızlıkları Hasan Özkan ve Enver Ekmen de orda.

4 yıllık şampiyonluk hasretinden sonra üst üste 4 şampiyonlukla gelen Efes hegamonyasının ilk halkası.

1 yorum:

  1. Bu kadro çok başarılı bir kadroydu aslında. Avrupada çok güçlü bir grupta Olympiakos, Maccabi, Benetton ile beraber bir üst tura kalmıştık. Benetton ve Maccabi F4 yapmıştı o sene. Evimizde son saniyelerde kaybettiğimiz Maccabi ve Olympiakos maçları olmasa belki de o senenin en çok konuşulan takımı olacaktık.
    TOP16da da Euroleague finali oynayan Ginobilli, Rigaudeau ve Griffith e sahip Kinder in karşısındaydık. Evimizde yenildiğimiz Real maçını saymazsak TOP16da çok iyi maçlar çıkararak 2. olduk. İtalyadaki maçta 19 yaşındaki Ender in Rigaudeau üzerinden attığı iki turnike ve Madridde Djordeviçle kapışmaları beni inanılmaz ümitlendirmişti. 2 sene sonra Pamesa karşısında 25s 11a ile oynadığında ve Tyus Edneye karşı gösterdiği performanstan sonra tamam demiştim bu çocuk süper olacak. Ender Arslan en büyük hayal kırıklıklarımdandır...

    YanıtlaSil