11 Mayıs 2009 Pazartesi

GMAC Bologna küme düştü.

İtalyan Basketbol 1. Ligi'nden (yani Serie A), GMAC Bologna ikinci lige (yani Lega 2) düştü. Son hafta Banca Tercas Teramo'ya 1 sayı farkla yenilip ikinci lige yollanmışlar.
Haberi okuyunca önce üzüldüm..

Sponsoruna bakıp anlayamasak da Teamsystem Bologna onlar.. Yani Koraç Kupası yolunda yarı finalinde elediğimiz, öncesinde ve sonrasında Naumoski ile onların oyun kurucusu Djordevic'i karşılaştırdığımız takım..

Sonra sevindim..
Çünkü yine sponsoruna bakıp anlayamasak da Skipper Bologna onlar.. Yani 2004 Final 4'üne gitmemize az kalmışken Basile'nin, tek ayak üstünde ve bilmem neresinden salladığı 3lükle bizi hedefimizden eden takım... Finalde Maccabi'den 44 sayı fark yemişlerdi. İçimin yağları erimişti.
Ve yine sponsoruna bakıp anlayamasak da Climamio Bologna onlar.. 2006'da da Ergin Ataman takımın başındayken ilk galibiyetlerini Efes karşısında almışlardı. Deplasmandaki maçta seyirciler Oktay Mahmuti'ye küfredip saldırmışlardı.

Kadrolarına baktım. Gregor Fucka kadroda görünüyor. Naptınız siz dedim... Adam, Koraç finalinde Stefanel Milano kadrosuyla sahadaydı. 71 doğumlu sözde İtalyan özde Sloven hala mı oynuyormuş? Genel menajerleri de Zoran Savic. Yani 98-99 sezonunda, bir önceki sezonun final 4 MVP'si titriyle Efes'e transfer olup hiç bir katkı sağlayamayan arkadaş.

Şimdi de küme düşmüşler.. Ne yalan söyleyeyim.. İçimden geçen en yoğun his "Beter olsunlar.." şeklinde ifade edilebilir.

4 yorum:

  1. Vay be... Daha 2 yıl öncesine kadar Gregor Fucka'nın adı Fenerbahçe Ülker ile geçiyordu.

    YanıtlaSil
  2. teamsystem zamanında severdim, carlton myers falan.. sonra onlar da bozdu, ender'e çelme de skipper maçındaydı heralde..

    YanıtlaSil
  3. d. wilkins'i italyaya getirmişti herifler. kinder ve teamsystem. oh iyi olmuş, beter olsun.

    YanıtlaSil
  4. Kıldan tüyden sebeblerle itiraz edip ligde kalmaya çalıştılar ama olmadı. İtirazları reddedildi. Fransa'da da Pau düştü.
    Devlerin devliği kalmamış.

    YanıtlaSil