12 Mayıs 2009 Salı

Efes Pilsen - Darüşşafaka Cooper Tires Serisi


Efes Pilsen ile Darüşşafaka şimdiye kadar 41 kez karşılaştı. Efes Pilsen 36 kez galip geldi. Daçka'nın son galibiyeti 2001-02 sezonunda olmuş. Üstteki fotoğraf da 1 Aralık 2001'deki o maçtan.

Efes Pilsen ile Darüşşafaka'nın play off'ta ikinci eşleşmesi olacak. İlk eşleşme 2000-01 sezonunda olmuştu. En başarılı dönemini geçiren ve normal sezonu 20 galibiyetle (Efes'ten sadece 2 galibiyet az) ve 3. sırada bitiren Daçka ile Efes yarı finalde eşleşmişti. Daçka, Steven Rogers, Okunsky, Jensen, Emre Ekim(o zaman gerçekten Emre Ekim'di), Kahyaoğlu kardeşleri bulundurduğu efsane kadrosuyla mücadele ediyordu. Seri 1-1 başlamıştı. (Eskiden 0-0 değil 1-1 başlardı seriler.) Efes 2 maçı üst üste kazanıp finale çıkmıştı. Ama özellikle ilk maçta Efes'in çok zorlandığını hatırlıyorum.

Bu seride daha önce de yazdığım gibi birbirlerine aslında rakip olmayan iki takımın eşleşmesi. Daçka'nın turu geçme şansı yok. Gökten melekler inip maça müdahale de etse birileri kulağını çeker Daçkalıların. Seri bitmesi gerektiği gibi biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder