29 Mayıs 2009 Cuma

Efes Pilsen 1-0 Önde Başlarsa...

Normal sezondaki iki maçı kazanan takımın play off eşleşmesine 1-0 önde başlaması zımbırtısı 1992-93 sezonundan beri var.

Galatasaray CC eşleşmesine kadar Efes Pilsen 28 kez eşleşmelere 1-0 önde başlamış ve uzak ara bu konuda önde. 1-0 önde başladığı serileri 27 kez Efes galip bitirmiş. Kaybettiği tek seri ne zaman? 1994-95 sezonu.. Yarı finalde Fenerbahçe'ye 3-2 ile geçiliyor. Üstelik ilk maçı da kazanıp 2-0 öne geçmesine rağmen.

Gerçi finalde Ülker karşısında tutunamıyorlar ama Fenerbahçe açısından uzun yıllar hatırlanacak bir şey. Efes içinse o sene için bir trajedi.. O sene için diyorum, çünkü bu mağlubiyet Efes'n Koraç Kupası'nı kazanmasını sağlayan yolu açıyor. O zamanlar Uleb yok. Ligdeki sıralamaya göre takımlar Avrupa kupalarına gidiyorlar. Efes, ertesi sene statü gereği şampiyonların gittiği kupaya değil Koraç'a gidiyor. Ve şampiyonluk geliyor.. Hem de Koraç'a doğru giderken Fenerbahçe'yi de çeyrek finalde eleyerek...

2 yorum:

  1. bir ara bu uygulama kalkmıştı.bana hep saçma gelmiştir. ligde 2 maçı kaybeden bir ekip genelde alt sıradaki bir takımdır. zaten güçsüz bir takım 1-0 yenik başlıyorsa seriye işi çok zor. bana hep saçma gelmiştir. hem playofflar bu yüzden de erken bitiyor.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle saçma.. gerekirse 2 maç üzerinden oynat ama geriden başlatma

    uygulamanın kaldırılması meselesine gelince... Bu uygulama hiç kalkmadı.. Ve Efes geçen sezona kadar mutlaka en az 1 eşleşmeye 1-0 önde başladı. Yani 15 sezon üst üste... Bu da diğer takımların yanına bile yaklaşamadığı bir rekor...

    YanıtlaSil