14 Ocak 2010 Perşembe

Efes Pilsen Başarısızdır

Dün akşam ile ilgili teşekkürü hakeden sadece Unicaja Malaga'dır. Dürüst ve inançlı bir şekilde mücadele ettiler. Son hücumda Rytas şut kullanma imkanı bulsa belki maçı kaybedeceklerdi. Ama mücadelelerinden dolayı Unicaja'ya ve özellikle Omar Cook'a teşekkür ederim.

Efes Pilsen'in Fransa'daki maçı ile ilgili konuşacak çok fazla şey yok. Beko Basketbol Ligi'nde 4 ve 8. sıralar arasında olabilecek bir takım. İstanbul'da pek zorlanmamıştı Efes Pilsen. Fransa'da daha da kolay kazandı. 9 yıldır devam eden Fransa'da kaybetmeme geleneği bozulmadı.

Efes Pilsen'e ne düşüyor bu durumda? Efes Pilsen başarısızdır. Ergin Ataman başarısızdır. Çok büyük meblağlara oynayan oyuncular ne yazıkki istenen performansı gösterememişlerdir. Önümüzde dağ gibi duran bu başarısızlığı Rytas'ın son hücumu değerlendirememesinden kaynaklanan bir Top 16 unutturamaz. Ama Allah'ın bir lutfu ile başarısızlığı unutturacak bir imkanı var Efes Pilsen'in. Şimdi çıkar bu durumdan sonra Top 16'yı aşamazsa yine başarısızdır. Sonrası için ise duruma göre bakılır. Başarı çıtasını yüksek tutmamın nedeni de Ergin Ataman'dır. İstediği her oyuncu alındı. Euroleague'in en yüksek bir kaç bütçesini yönetti. Ve sene başında "Hedefimiz Euroleague şampiyonluğudur." dedi. Madem öyle al sana fırsat...

2 yorum:

  1. Savunma yapamayan takımımız, birinci torbadan gelecek olan takımlardan çok dayak yiyecektir. 3. torbadan Maccabi haricindeki takımları geçebiliriz. 2. torbadan da bir tek CSKA ya gücümüz yetebilir. O da düşük bir ihtimal...

    YanıtlaSil
  2. Bir musibetin bin nasihatten daha faydalı olduğu kanaatindeyim. Bu kadro savunma yapamaz diye bir şey yok. Akılların başlarıa devşirilmesi durumunda bu kadro, takım da olur savunma da yapar. Bu kadronun top 16'da oynayacağı en kötü topun son Oly maçındakinden çok daha iyi olacağına inancım tam. "Bu kadronun böyle bir potansiyeli yok" diyenlerde art niyet ararım.

    YanıtlaSil