16 Aralık 2009 Çarşamba

Ayhan Şahenk Spor Salonu ve Savunma

Ayhan Şahenk'te Euroleague maçı izlemeyi sevmiyorum. Salon Avrupa Ligi maçları için uygun değil. Güzel bir ortam da oluşmuyor. Ama Ayhan Şahenk'te Efes'in maçlarına bakıyorum. Rakibin sayılarına dikkat:

Entente Orleanaise: 64
Lietuvos Rytas: 62

Bir diğer Euroleague takımı Fenerbahçe Ülker ise 67 sayı atabilmiş. Yani bu salonda Efes Pilsen'e karşı henüz 70 sayıya ulaşabilen yok. Bu maçların her birini canlı canlı izleyen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki Efes Pilsen bahsettiğim maçlarda büyük bir savunma performansı göstermedi. Dönemsel savunma gayretleri vardı ama savunması genel olarak hayran olunacak seviyede değildi. Bu açıdan Ayhan Şahenk'te oynanan maçlara gönülsüz de olsam faydalı olacak diye bakıyorum. Çünkü bu sevmediğim salona Efes Pilsen'den daha alışkın başka bir takım yok.

Yarın Unicaja Malaga ile olan maç yine Ayhan Şahenk'te oynanacak. Belki bir sonraki hafta Olympiakos bile Maslak'a gelecek bu maç için. Ama Efes Pilsen Abdi İpekçi'dir o ayrı...

9 yorum:

  1. fenerbahce ulker'ın abdı ıepkci potalarını getırme sansı yok mu kendı macları ıcın bu salona :)))))) yok kardesım bende denedım, bu potaya şut gırmıyor

    YanıtlaSil
  2. Sanırım yazının başında sevmiyorum demek istedin:)

    Lig için evet ama Euroleague'deki maçlarda ben de sevmiyorum açıkcası Ayhan Şahenk'i

    YanıtlaSil
  3. Olympiakos maçı 7 Ocak'ta oynanacak, o tarihe kadar İpekçi kırk defa hazır olur. Zaten efesbasket.org'da Malaga maçı için "Son Tango" felan demiş. Ve fakat madem böyle bir şehir efsanesi var, İpekçi'ye bi' iyilik düşünelim derim:)). İpekçi'yi hiç sevmiyorum. Yapıldığında bile köhne bi' salondu. İpekçi'yi yıkıp adam gibi bi' şey yapsınlar. Zaten seneye Fener Ataşehir'de, Efes de Ataköy'de oynar. Bu arada Ataköy'deki salon manyak oluyor. Geçenlerde Orhun ile içeri sızdık, ameleler keser ile kovalayınca, fotoğraf çekmeye fırsat olmadı.

    YanıtlaSil
  4. Valla Mozlu'nun fikri süper!.. Oly maçı için Ayhan Şahenk'in potalarını söküp İpekçi'ye götürelim. O zaman +16 bile olur!.

    YanıtlaSil
  5. O salonu kimse sevmiyor ama o küçük salon adam gibi dolduğu zaman(özellikle de saha içi koltuklar açıkken), iyi bir (seyirciyle değil)taraftarla, ev sahibi takımın kaybetme ihtimali çok düşük. 2 senedir bizimkilerin tamamen doldurduğu 4-5 maç vardi ki 1 tanesi de bayanlar avrupa finali, rakiplerin kazanmasına imkan yoktu. Aklı başında bir taraftarla, oradaki baskının yanında Abdi İpekçi bile hikaya kalıyor bence...

    YanıtlaSil
  6. sinan yine 4-5 dakika oynayacaksa -ki karşısındaki guardı kızılyıldız'da oynarken bitirmişliği vardır- bu maçta malaga en az 77-78 sayı bulur..

    son maçta gördük ki şut kadar kısaların penetresi de sorun oluyor bu dış savunmaya.. pota altı savunmasını söylemiyorum bile..

    elimizde 2 veri var senin de yazdığın ve yeteri kadar şey söylemek için imkan tanımıyor ne yazık ki.. bence takımların orleanaise ve rytas olmasının payı daha büyük o 60 küsür sayılarda..

    YanıtlaSil
  7. Aslında 2 değil 3 veri var. Fenerbahçe Ülker maçını da dahil ediyorum. Ama skorun 70'e ulaşmamasında rakipker tabiki önemli bir etken. Ama baktıkça da insan inanıyor. FBÜ-Asvel maçı da 68-61 bitti. O salonun sayıyı azaltıcı etkisi olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. gecen senekı son sanıye basketıne ragmen mrsic'in ortalamasının %5 lerde geçtiği salon burası...onu gectim ben Mrsic'ib başka hiç bir salona boş pozisyondayken teredüt ettiğini görmedim veya bosken yana pas cıkardıgığını...o kadar yanı bunda ala veri mi olur

    YanıtlaSil
  9. Mrsic'in performansına bakılırsa, Drazen Petroviç salonunun çemberlerinde de bi' sorun var galiba?-))

    YanıtlaSil