15 Temmuz 2009 Çarşamba

Nachbar

2 gündür değil blog internete bile giremedim. Geldiğimde Nachbar transferini kucağımda buldum. Ben gelene kadar pek çok arkadaş yazmış çizmiş. Bana özellikli bir şey kalmamış. Ama en azından küçük bir bilgi vereyim. 8-9 sene önce Benetton forması ile İstanbul'a gelmişti Nachbar. O zamanlar Efes Pilsen Avrupa maçlarını da Ayhan Şahenk'te oynardı. Cılız Sloven, Mehmet Okur ve Kaspars Kambala'nın kararttığı pota altında hiç bir varlık gösterememişti. Televizyonlar göstermemişti maçı. Salonda olabilenler olarak tanık olmuştuk.

4 numara için pek çok aday konuşuldu. Morris, Mencinelli, Haislip, N'dong, Smodis.. Morris ve Mencinelli'nin yerine gelmemesine sevindim. Haislip veya N'dong olsaydı kafa kafaya olurdu. Belki N'dong küçük bir adım önde olabilir. Ama Smodis'ten daha iyi bir oyuncu değil.

Biraz kırılgan ama atletik. Pasör ama güçsüz. Güçlü pota altı savunmasında biraz ezilebilir. Ama dışarı çıkıp şut atabilir. Ya da asist verebilir. Değişik özellikli ama kesinlikle kaliteli bir oyuncu transfer etmiş oldu Efes. Süksesi oldu. Havasını attı.

3 yorum:

  1. N'Dong'a Barca deli paralar önermiş.
    Nachbar iyi oyuncu ama Efes için doğru transfer mi o tartışılır.
    Daha güçlü bir pota altı oyuncusuna ihtiyacı yokmuydu Efes'in ?
    Gerçi dışarıdan şut atabilen uzundan hep çekinirim.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun hocam. Gayet iyi transfer..

    YanıtlaSil
  3. Daha güçlü bir pota altı oyuncusuna gerçekten Efes'in ihtiyacı vardı. Ama dış şut tehditi olan 4 numaraya da ihtiyacı vardı. Yıllardır Ermal'den, Kerem Gönlüm'den, Haislip'ten şutör üretmeye çalışıldı. Efes Kerem ve Kasun'un sertliğine güvenmek zorunda kalacak. Bu eksiği de anca Dusan Cantekin'in olağan dışı bir performans göstermesi ya da Dusan'ın Daçka'ya gönderilip Ermal - Oğuz Savaş ikilisinden birisinin takıma eklenmesiyle çözülebilir.

    YanıtlaSil