7 Temmuz 2009 Salı

Dusan Cantekin - Melih Mahmutoğlu

Sansasyonel transferler yerine altyapı oyuncularını özellikle de Dusan Cantekin'i Efes Pilsen forması altında izlemek istediğimi yazmıştım. Sporx'in röportajında Ergin Ataman da bu konuya değinmiş. Şöyle diyor Ergin Hoca:
"Dusan, Avrupa'nın en önemli isimlerinden biri olmaya aday. Genç Takımımız geçen sezon onun önderliğinde şampiyon oldu. Kendisi 2. ligde Pertevniyal'de oynadı. Bu sezon ise Dusan'ı A Takım'a alacağız. Ondan faydalanmayı düşünüyoruz. Zaman zaman dakika vermeyi düşünüyoruz. Kasun ve Kaya'nın arkasında iyi pişecek. 2.20 metre boyunda ve çok iyi bir tekniği, çok etkili bir blok özelliği var. Sadece fizik olarak biraz zayıf. Cesaretle ona takımda yer vermeyi düşünüyoruz.

Dusan dışında geçtiğimiz sezon Darüşşafaka'da oynayan, Genç Milli Takım'da geçen sezon sayı kralı olmuş Melih var. Onu da bu sezon A Takım'a alabiliriz. Darüşşafaka modelinin gelecek sezonki durumu henüz belli değil. Belki orada da devam edebilir ama bu iki oyuncuyu ciddi olarak izliyoruz."

Hem Dusan hem de Melih geçen haftayı ümit milli takımla geçirdiler. Bandırma'daki 14. Turgut Atakol Turnuvası'nda mücadele ettiler. Kurumsallaşma özürlü federasyonumuz sayesinde turnuvanın tüm istatistiklerine ulaşmak pek kolay değil. Zaten federasyonun resmi sitesinde Turgut Atakol'a ilişkin sayfalarda hala 12. turnuvaya ait haberler bulunuyor. Dolayısıyla kimin ne kadar süre sahada kaldığını göremesem de bilgi kırıntılarına baktım.

Öncelik Dusan Cantekin'deydi. 2 maçta görev yapmış. İkisinde de 2 sayı 1 ribaundla oynamış. Daha baskın bir performans bekliyordum açıkçası. Melih iyi performans göstermiş gibi. 16,3 sayı 2,7 ribaund.

Mustafa Abi ve Cenk Akyol'un takımdan gönderilmesinden sonra Türkiye'de 3+2 kuralı olduğundan Türk forvet sıkıntısı olacak. Belki Melih rotasyonda düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder